Franse ‘ziekenkas’ moet Neymar 21.700 euro

Franse ‘ziekenkas’ moet Neymar 21.700 euro

De Braziliaanse topvoetballer Neymar verstuikte tijdens een recente wedstrijd tussen zijn team Paris Saint-Germain en Olympic Marseille zijn rechterenkel. Hij liep daarbij een barst in een middenbotsbeen op. Omdat het incident als een werkongeval wordt beschouwd, krijgt de  Braziliaan nu  21.700 euro van de noodlijdende Franse sociale zekerheid. 

Neymar is geopereerd en kan drie maanden niet voetballen. Hij zal dus niet bij de wedstrijd Real Madrid- PSG zijn die dinsdagavond in Parijs plaatsvindt. Bij het WK in Rusland zal hij waarschijnlijk wel kunnen zijn.

80 procent van het maandloon

Het is een officieel werkongeval waardoor de voetballer 21.700 euro mag claimen. En dan terwijl hij zo’n 37 miljoen euro per jaar verdient aan voetbal alleen al, zonder zijn sponsoringcontracten.

Sociale zekerheid

Toch mag je niet zomaar met de vinger wijzen naar topvoetballers omdat ze zoveel krijgen van de sociale zekerheid. Ze dragen in verhouding ook veel meer bij aan die sociale zekerheid door hun hoge salarissen. Eersteklassevoetballers in Engeland droegen tien jaar geleden zo’n 8,5 miljoen euro bij. Aangezien de lonen zijn blijven stijgen, zijn ook hun bijdragen de lucht in blijven gaan.

De grootste dupe in het verhaal is dan ook zijn club PSG. Zij moeten hem blijven doorbetalen terwijl hij drie maanden niet zal spelen. Ze moeten het verschil tussen de 1.855 euro per week die hij bij de sociale zekerheid krijgt uitbetaald en zijn contractueel gegarandeerd weekloon van 713.000 euro compenseren.

Gesponsorde artikelen