‘Frozen’ debuteert als musical op Broadway en dat ziet er zo uit

‘Frozen’ debuteert als musical op Broadway en dat ziet er zo uit

‘Frozen’ is een van de meest succesvolle animatiefilm ooit en een musical kon dan ook niet achter blijven. Vijf jaar na de release op het witte doek is het dan eindelijk zover en de eerste beelden van op Broadway zien er alvast veelbelovend uit!

2 Oscars en bijna 1 miljard euro bracht de animatiefilm Frozen uit 2013 op. Disney werkt dan ook volop aan een vervolg, al moeten we daarvoor nog wachten tot eind 2019.

Om de fans tussendoor bezig te houden is er nu Frozen The Musical op Broadway en de eerste beelden zien er alvast veelbelovend uit. De eerste vier weken bracht de show al zo’n 4 miljoen euro op en het ziet er niet naar uit dat dat snel zal minderen.

Positieve reviews, maar …

De recensies zijn dan ook heel positief. ” Ze vinden niet opnieuw de sneeuwman uit, maar hebben zeker een betere Frozen gemaakt”, schrijf Entertainment Weekly. “Wat een prachtige winter heeft het designteam van Frozen neergezet. Door een combinatie van videodesign en special effects, creĆ«ert de show een magische noordelijke pracht met veel sterrenlichten en bevroren ramen”, valt er te lezen bij Deadline.

Toch is er hier en daar ook wat kritiek. “Elsa transformeert te midden van Let It Go van een bang, klein meisje naar sterke, jonge vrouw door een magische jurkenwissel. Een fabelachtig moment, maar het doet ook denken aan Cher. Zijn we nu bij een Broadwayshow, een animatiefilm of een revue van Vegas?”, schrijft The New York Times. De parelgordijnen van Elsa’s toevluchtsoord zouden beter passen in een Vegas-act van Celine Dion”, treedt The Hollywood Reporter hen bij.

Oordeel zelf met de eerste trailer van Frozen The Musical:

Gesponsorde artikelen