“Fuck yeah, tees is het!” Zo zeker is Sam De Bruyn van zijn overstap naar Qmusic

“Fuck yeah, tees is het!” Zo zeker is Sam De Bruyn van zijn overstap naar Qmusic

Yup, het was serieus schrikken toen vorige maand bekend raakte dat Sam De Bruyn de overstap zou maken van Studio Brussel naar Qmusic. Al is de supergetalenteerde radiomaker zelf 100 procent zeker van zijn stuk: “Het klopte gewoon hélemaal dat ik ‘ja’ zei op de vraag van Q.” En het wordt nog beter, want niemand minder dan JOE-coolio Heidi Van Tielen wordt zijn sidekick. Hoe hun eerste kennismaking verliep? Wel … Bijzonder. 

September is coming en dat betekent niet alleen een gloednieuw tv-seizoen, maar ook op de radio staat er vanalles spannendst te gebeuren. Deze middag kondigde Qmusic de gloednieuwe programmatie aan, en wees maar zeker dat er heel wat verrassingen uit de bus vielen. Dat Sam De Bruyn voortaan #TeamQ is, wisten we al even, maar de ex-Stubru’er zal het niet alleen doen: niemand minder dan Heidi Van Tielen wordt zijn sidekick. En jawel, er zijn nog meer ‘nieuwe’ gezichten, want ook Jim-presentator Sean D’hondt maakt de overstap naar de radio. Om nog maar te zwijgen van het gloednieuwe logo én de splinternieuwe slogan: YOU MAKE US Q.

Hoewel honderden Studio Brussel-luisteraars ongetwijfeld nog steeds aan het bekomen zijn van de shock die hij teweegbracht in radioland, is Sam De Bruyn himself hypergemotiveerd om mee te werken en te bouwen aan het gloednieuwe Q, waar de luisteraar en de muziek nóg centraler komen te staan. “Ja, zalig, hé! Ik vind het heel leuk en ik heb ook fijne collega’s. Het zijn de leuke mensen hier die ervoor gezorgd hebben dat ik mij onmiddellijk thuis voel”, vertelt de 28-jarige presentator aan newsmonkey vlak na de voorstelling van het nieuwe Q.

Ik hoop dat een paar StuBru-luisteraars Q toch een kans gaan geven

Het gaat zeker geen massale migratie zijn. Maar dat hoeft ook niet

“Fuck yeah, tees klopt gewoon!”

Sam De Bruyn IS natuurlijk Studio Brussel (‘was’ dus, zeker?) Hoe o hoe moeilijk was het om die knoop door te hakken? “Ik heb er enkele dagen over nagedacht, maar eigenlijk heb ik de beslissing snel gemaakt”, gaat de nieuwe Q-held verder. “Toen ik de presentatie zag met hoe ze er wílden uitzien en hoe ze wíllen klinken, had ik gewoon echt iets van: ‘Fuck yeah, tees is het. Tees klopt gewoon!’ Er is heel correct over nagedacht, it makes sense.”

En dat ‘nieuwe’ was echt wel dé doorslag voor Sam: “Ze hebben me niet gevraagd hun programmaatjes te maken binnen een zender die al lang bestaat, nee, ze hebben gevraagd of ik mee wil werken aan een nieuw verhaal, aan een zender waar ze alle huisjes overboord smijten.”

Het voelt logisch om dit te doen omdat de muziek en luisteraars bouwstenen van nieuwe Q zijn, en ik heb nooit iets anders gedaan

Voelt logisch

En uiteindelijk gaat hij niet veel anders doen dan hij altijd al gedaan heeft: “Het voelt logisch om dit te doen omdat de muziek en de luisteraars de bouwstenen van het nieuwe Q zijn, en ik heb nooit anders gedaan dan programma’s maken waarbij deze twee dingen het belangrijkst waren.”

Dus nam de (nog altijd MAAR) 28-jarige radioman de kans met open armen aan, al was het ooit anders: “Ik heb vroeger een gelijkaardig aanbod gekregen bij MNM, maar toen was ik gewoon nog veel te jong om daar ‘ja’ op te zeggen.”

“Geen massale migratie van StuBru naar Q”

Of hij stiekem droomt van StuBru-fans die de overstap maken naar Q? “Goh, ik hoop dat een paar StuBru-luisteraars Q toch een kans gaan geven. Maar het gaat geen massale migratie zijn, dat denk ik niet. En dat hoeft ook niet, ieder zijn ding. Maar ‘k vind het op zijn minst toch de moeite waard om eens te luisteren en eens te checken of je echt wel CONSTANT naar StuBru wil luisteren.” (lacht)

Als Heidi DEZE avond met mij overleeft, dan kan er weinig mislopen op de radio

Vuurdoop op café

Zoals eerder gezegd, Sam gaat het natuurlijk niet alleen doen. Heidi Van Tielen wordt z’n gloednieuwe sidekick, en daar is Sam maar wat blij mee: “Heidi is de max!” Aangezien Sam nog nooit met Heidi had samengewerkt, wou hij haar wel eerst wat beter leren kennen: “Ik had zoiets van: ‘ja, dat moet wel ergens klikken’, dus heb ik haar uitgenodigd in één van de bruinste kroegen van Gent. Toen had ik het idee: als ze deze avond met mij overleeft, dan kan er weinig mislopen op de radio tussen 16 en 19 uur. En het is waanzinnig goed gegaan!”

Yuuup, dat belooft! Wij kijken er alvast naar uit om Sam De Bruyn binnenkort elke dag te horen op Q, tussen 16-19 uur.”

Oh ja, welke vragen Sam De Bruyn precies stelde tijdens de eerste kennismaking met Heidi, kom je hier morgen te weten.

Gesponsorde artikelen