Deze functies van Facebook Messenger zijn (tijdelijk) niet meer beschikbaar

Heel wat mensen kregen de voorbije dagen op Facebook Messenger en Instagram de melding dat bepaalde functies niet meer beschikbaar zijn. Om welke functies het gaat, is voor de meesten wel niet direct duidelijk. Aan de website Mashable gaf het bedrijf iets meer uitleg.

“Sommige functies zijn niet beschikbaar. Dit is om de nieuwe regels voor chatberichtenservices in Europa na te leven. We werken eraan de functies weer beschikbaar te maken”, is de melding die bij gebruikers in Europa verscheen op Messenger en Instagram.

Bij de boodschap was echter geen link te vinden met meer uitleg om welke functies het precies gaat. Facebook wil naar eigen zeggen ook geen complete lijst geven met alle features die niet mee beschikbaar zijn omdat sommige daarvan heel binnenkort al opnieuw zouden moeten werken.

Bijnamen, polls, stickers

Toch deelden ze wel enkele functies die (tijdelijk) niet meer werken. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om bijnamen en polls op Messenger. Ook de indicator dat iemand een bericht aan het typen is – de beruchte drie bolletjes – is niet meer beschikbaar.

Op Instagram zouden stickers dan weer niet werken, al lijkt niet iedereen daar problemen mee te ondervinden. Ook bepaalde documenten doorsturen via Messenger lukt niet altijd meer. Hetzelfde geldt voor sommige plug-ins op de chatapplicatie.

Meer
Lees meer...