‘Futurama’ keert terug na 10 jaar afwezigheid en krijgt eerste trailer

Volgende maand keert de bekende animatieserie Futurama – na tien jaar afwezigheid – terug voor een achtste seizoen. Dat zal te zien zijn op de streamingdienst Hulu, en bij ons vermoedelijk via Disney+, en heeft nu een eerste trailer gekregen. Daarin zien we hoe alle bekende personages alvast terugkeren.

Toen Futurama in 1999 voor het eerst gelanceerd werd, was er meteen veel hype rond de animatieserie. De bedenker is namelijk Matt Groening, de man achter The Simpsons. Aanvankelijk was de reeks ook een groot succes, maar het aantal kijkers slonk snel. Toch bleef Futurama een trouwe groep fans hebben en kreeg het ook overwegend goede reviews.

De animatieserie kent wel een troebele geschiedenis. Zo is het een eerste keer geannuleerd in 2002 op Fox, na 72 afleveringen. Acht jaar later keerde Futurama echter terug op Comedy Central, waar er twee seizoenen van 26 afleveringen zouden vertoond worden. In 2013 viel dan opnieuw het doek.

Vertrouwde stemmen

Zo’n anderhalf jaar geleden kondigde de Amerikaanse streamingdienst Hulu aan om Futurama een tweede keer terug van onder het stof te halen. Daarbij kon het al snel bijna de volledige stemmencast overtuigen, behalve John DiMaggio. Even ontstond er zo het plan om Bender iedere aflevering door iemand anders te laten inspreken, maar uiteindelijk is toch een akkoord bereikt met DiMaggio.

In de trailer die Hulu zojuist deelde van het nieuwe seizoen van Futurama horen we dus alle vertrouwde stemmen. Ook zien we dat de reeks weer zal inspelen op heel wat actuele situaties. Zo zien we verwijzingen naar een pandemie met bijhorende lockdowns en testen, de chaos van de cryptowereld, Alexa en AI, streamingdiensten en hun verschillende abonnementen en nog veel meer. Daarnaast zitten er ook heel wat verwijzingen in naar andere films en serie, zoals Dune.

Het nieuwe seizoen van Futurama bestaat uit 20 afleveringen, die in twee delen gereleaset zullen worden. Het eerste deel daarvan verschijnt op 24 juli op Hulu en bij ons waarschijnlijk op Disney+.

Bekijk hier de trailer van Futurama:

Meer
Lees meer...