Ga je naar Tomorrowland? Stop dan NU met eten

Ga je naar Tomorrowland? Stop dan NU met eten

Belangrijk bericht aan al wie naar Tomorrowland gaat: stop NU met eten, want het wereldberoemde dancefestival in het Antwerpse Boom is ook dit jaar van plan om zijn gasten culinair in de watten te leggen. Newsmonkey mocht al enkele maaltijden voorproeven, en geloof ons: je zal elk plekje in je maag broodnodig hebben. 

Tomorrowland is toe aan haar tiende verjaardagseditie en dat betekent naast een extra party weekend, vooral nóg meer eten en drank. Eén miljoen pintjes, 60.000 kilo pasta en 13.000 vers bereide cocktails, om een idee te geven. Newsmonkey kreeg een rondleiding in de food backstage van het grootste muziekfestival van België, en stelde met eigen smaakpapillen vast dat Tomorrowland ook dit jaar vastberaden is om véél meer zintuigen te prikkelen dan het gehoor…

Get ready, peeps, dit is festivalfood anno 2014:

1. Ain’t no party like a HAMBURGER party

Geen festival zonder hamburgers, al zien deze er op Tomorrowland net ietsje minder euh… hamburger uit. Sterrenchef Bart de Pooter ontwikkelde een speciale TML-burger die bestaat voor 100 procent bestaat uit licht gerijpt rundsvlees. Het broodje lijkt in het niets op de welbekende rubberen fastfoodvariant, maar smaakt weliswaar… krokant. 

Naast de burgers van Bart De Pooter, die op 8 verschillende standjes worden verkocht, zullen ook De Burgerij en Gijbels vers gegrilde hamburgers serveren op het festival. Enjoy!

Must try, omdat…

… niets je zo hard onderdompelt in de festivalsfeer als een goeie, dikke hamburger. Die bovendien netjes wordt versierd met groentjes, zodat je niet hoeft te liegen op de vraag van de mama “of je wel gezond eet”. Win-win dus, tsjakaaa!

2. Pizza, baby!

Peppe Giacomazza van La Botte in Genk brengt dit jaar een stukje Italië naar Boom met zijn ovenverse pizza’s. Ze worden vooraf bereid en ingevroren, maar op de terreinen zelf gebakken in speciale houtovens die de authentieke smaak van de pizza’s garanderen. De tientallen ovens werden speciaal voor Tomorrowland gebouwd. Hoewel het een uurtje duurt voor ze op de juiste temperatuur zijn, is de pizza na amper 5 minuutjes ready to attack.

Must try omdat…

… een pizza die vers uit de oven komt áltijd smaakt. En omdat iedereen tijdens de zomervakantie super hard recht heeft op minstens één niet-industrieel gefabriceerde, diepgevroren, Dr. Oetker pizza. Right?

3. Have a break, have a… croque

Ook aan de kleine hongerkes wordt gedacht. Voor de eerste keer in tien jaar biedt Tomorrowland Croque Monsieurs aan, vers bereid volgens het speciale TML-recept. Maar vooral perféct in combinatie met het speciale Tomorrowland-sausje dat Devos Lemmens ontwikkelde voor het festival (zie hieronder).

Must try omdat…

… er een heerlijk dikke laag kaas tussen de croque zit die je genoeg kracht geeft om tot een kot in de nacht onafgebroken door te feesten. En de nacht erna… en erna…

4. Niet te missen: het special edition TML-sausje van Devos Lemmens

Wie houdt van exclusieve dingen, moet zeker het sausje proeven dat Devos Lemmens speciaal voor Tomorrowland heeft gefabriceerd. Qua smaak lijkt het verdacht hard op de reeds uitgebrachte Brasil-saus, maar de magische etiquette met groot hart in het midden dopt de saus helemaal onder in de festivalsfeer. Genieten is de boodschap, want Devos Lemmens is niet van plan om het sausje later op de markt te brengen.  

Must try omdat…

… je het sausje nooit nog ergens anders zal kunnen proeven. En omdat oranje sausjes altijd geweldige, onuitwasbare vlekken maken op je kleren. Wanna go all the way, or not?

5. Wat dacht je van een plantje in chocolade ‘potgrond’ als dessert?

Vraag een buitenlander wat hij weet over België en hij zal gegarandeerd over onze chocolade beginnen (na het bier natuurlijk). Om de tienduizenden internationale bezoekers een idee te geven van hoe échte Belgische kwaliteit proeft, ging Tomorrowland een unieke samenwerking aan met Callebaut. Ze zullen op het festivalterrein een eigen standje hebben waar feestgangers kunnen genieten van een bijzonder dessert.

Het dessert ziet eruit als een miniatuurplantage: een jonge scheut van het Kapucijnenblad wordt ‘geplant’ in de chocoladen ‘potgrond’ die bestaat uit een mousse van Callebautchocolade en een crumble van cacao en chocola. Een crèmeux van passievrucht en bergamot verrijken het kunstwerkje, dat ter plaatse wordt overgoten met een komkommer-appelsapje. Yummiiiee!

Must try omdat…

… het geniaal lekker smaakt. Beetje bitter, beetje zoet, super fris… It has it all! Het geweldige ontwerp leent zich bovendien perfect voor een super zalig, jaloersmakend Instagram-kiekje. En eerlijk, ook dát is Tomorrowland, toch?

6. Ice, ice baby!

No ice cream, no party zou George zeggen (of was dat met Martini?) Whatever. Ook dit jaar zullen de TML ice cream girls verse roomijsjes tot bij de bezoekers brengen in hun feeërieke ijskarretjes. Naast het traditionele roomijs is ook Moochie opnieuw van de partij met de iets hippere Frozen Yoghurt. FroYo-gewijs mogen fans de smaak en toppings zelf kiezen. 

Must try omdat…

… zon of regen: ijsjes geven je so-wie-so een instant summer feeling. Plus: je verbruikt massaal veel calorieën met al dat dansen, en die MOETEN gecompenseerd worden. It’s all about balance… 

Voor de detailzoekers: let op de ijsblokjes!

Op bepaalde plaatsen op het festival kan je unieke ijsblokjes in speciale Tomorrowland-vorm aantreffen in je drankje. Een karweitje dat helemaal met de hand gebeurt en maar liefst een maand tijd in beslag neemt. Auwtchie!

Kan jij de coole ijsblokjes spotten? Instagram it, baby! 

En hou je ogen goed open, want misschien kom je ergens wel een minireep chocolade tegen…

… of een doosje met bijzonder zoete vulling.

Oh ja, voor wie het zich mocht afvragen: er is ook drank.

Veel drank.

Massaal veel drank.

Soooo… Let the madness begin! 

Tomorrowland gaat door in het provinciaal domein De Schorre in Boom tijdens het weekend van 18, 19 en 20 juli + het weekend van 25, 26 en 27 juli. 

Een volledig overzicht van het eten, vind je op de officiële website van het festival. 

Gesponsorde artikelen