Ga jij een iPhone 7 kopen? Dan is de kans groot dat je ook een nieuwe koptelefoon zal moeten aanschaffen

Ga jij een iPhone 7 kopen? Dan is de kans groot dat je ook een nieuwe koptelefoon zal moeten aanschaffen

Apple probeert de iPhone steeds dunner te maken, en dat zou wel eens een effect kunnen hebben op de poort waar we onze oortjes normaal in aansluiten. Volgens de Japanse blog Macotara zou Apple voor de iPhone 7 overwegen om af te stappen van de traditionele aansluiting om de toestellen nog dunner te maken. Als dat klopt, zullen miljoenen iPhone-gebruikers nieuwe oortjes, een nieuwe koptelefoon of een adapter moeten aanschaffen. 

MacOtakara, een Japanse blog die gespecialiseerd is in technologie, waarschuwt dat alle iPhone-gebruikers in de toekomst hun oortjes of koptelefoon misschien niet meer zullen kunnen gebruiken. De Japanse blog schrijft dat Apple overweegt om op de iPhone 7 de traditionele aansluitingspoort voor de oortjes of koptelefoon van 3,5 millimeter die zowat elke telefoon tegenwoordig heeft, te vervangen door een aansluitingspoort voor een koptelefoon of oortjes met een lightning connector. Zo’n poort is smaller en daardoor zouden ze de iPhone ook één millimeter dunner kunnen maken dan hij nu is.

Er bestaan momenteel al enkele koptelefoons met zo’n lightning connector. Deze zouden naast een kleinere aansluitingspoort ook voor een betere kwaliteit van het geluid zorgen. Als het nieuws klopt, kunnen iPhone-gebruikers ook kunnen kiezen voor een draadloze koptelefoon die werkt op Bluetooth of een adapter aansluiten zodat ze zo ook hun oude koptelefoon of oortjes nog altijd kunnen gebruiken. Een koptelefoon met lightning connector kost namelijk al snel 190 euro.

(Bron: Metro)

Gesponsorde artikelen