Game-industrie breekt records door het coronavirus

Door de coronacrisis zitten er wereldwijd miljoenen mensen in lockdown. Ook de videogame-industrie begint daar de effecten van te zien. Uit een rapport van SuperData blijkt dat de verkoop van videospellen in de maand maart meer dan 9 miljard euro opleverde, een absoluut record.

Nu we massaal binnen moeten blijven, verkopen videospellen als warme broodjes. In de maand maart gaven we maar liefst 9 miljard euro uit games. Vooral de consoles doen het opvallend goed. In de maand februari was de industrie goed voor zo’n 820 miljoen euro. Vorige maand groeide dat bedrag tot 1,39 miljard.

5 miljoen exemplaren

Vooral het Nintendospel Animal Crossing: New Horizons doet het goed. De game waarbij je met je personage rondhangt op een eiland, verkocht in de maart meer dan 5 miljoen exemplaren. Nooit eerder ging een consolegame zo vlot over de toonbank in één enkele maand. Toch zou de verkoop van Animal Crossing weleens helemaal kunnen stilvallen. Door de coronacrisis is de console van het spel, de Nintendo Switch, niet langer op voorraad.

Multiplayer

Ook de multiplayer games varen goed bij de lock-down. Het lijkt dé ideale manier te zijn om in contact te blijven met vrienden. Zo kent Call of Duty: Modern Warfare een echte heropleving. Sinds het in de maand maart de gratis gamemode Warzone toevoegde aan het spel, steeg het aantal gebruikers met 159 procent. Concreet wil dit zeggen dat de game door meer dan 62 miljoen mensen gespeeld wordt.

Mobiele games

Hoewel de consolegames aan terrein winnen, blijven we massaal spelletjes spelen op onze smartphones. Op jaarbasis gaven nu al meer dan 15 procent meer uit dan daarvoor en er wordt verwacht dat dat percentage alleen maar zal toenemen. De populariteit van smartphonegames is sinds februari met meer dan 64 procent gestegen.

Meer
Lees meer...