Left Right
scrollTop top

‘Game of Thrones’-actrice Emilia Clarke: “De eerste aflevering van seizoen acht is precies ‘Meet The Parents’!”


‘Game of Thrones’-actrice Emilia Clarke: “De eerste aflevering van seizoen acht is precies ‘Meet The Parents’!”

Hoewel HBO helemaal niets lost over het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’, laten de acteurs soms toch iets vallen. Zo vertelde Emilia ‘Daenerys Taragryen’ Clarke in een interview dat de ontmoeting met de familie van Jon Snow niet zo warm verliep. Hoe koeltjes Sansa Stark Daenerys ontvangt in Winterfell, zullen we kunnen zien in de eerste aflevering van seizoen acht.

Game of Thrones is een serie vol spectaculaire effecten, onverwachte plottwists, rare beesten, dode mensen, wraakacties, ingewikkelde familierelaties en sensationele gevechten. Eén van de mooiste (en met ondertussen alle informatie ook één van de vreemdste) banden in de serie is die van Daenerys Targaryen en Jon Snow. En een groot deel van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zal ook over hen gaan, vertelde actrice Emilia Clarke aan Entertainment Weekly.

Koude ontvangst op Winterfell

In die eerste aflevering trekt Daenerys naar Winterfell om de familie van haar lover Jon Snow te ontmoeten en te helpen het kasteel te beschermen. Emilia Clarke licht al een tipje van de sluier op: de Lady of Winterfell Sansa Stark geeft haar niet echt een warme ontvangst. En dat is ook niet echt verrassend. Haar broer Jon is King in the North en zou dat allemaal opgeven voor een buitenlandse koningin uit een familie met een best wrede reputatie.

“Het is een beetje zoals in Meet The Parents“, vergelijkt Clarke de eerste aflevering. “Je denkt ‘Hopelijk vinden ze me leuk. Deze kerel is gek. Wat we hebben is goed. Hij is het laatste puzzelstukje. We zijn voorbestemd voor grootsheid en werelddominatie ligt voor het grijpen.’ En daardoor moet ik zeggen ‘Kan je haar vlechten, Sansa? Spelletje cricket, Arya?’ Dus dat doe ik. En dan – heel, heel snel, denk je ‘Ligt het nu aan mij, of haten ze mij echt?'”

Intense opnames

Emilia Clarke vertelde eerder al dat ze in het laatste seizoen haar personage Daenerys anders neerzet. Die heeft nu namelijk al heel wat ervaring als leider en is dus helemaal geen bang, klein meisje meer. “Er is geen plaats meer voor kwetsbaarheid of sentimentaliteit of zachte kantjes.” Over het algemeen was het enorm intens om het laatste seizoen van Game of Thrones te filmen, want iedereen wil het beste van zichzelf geven.

De cameracontroles duren langer, de kostuums zijn een beetje beter, het haar en de make up zijn een beetje scherper. “Elke keuze, elke conversatie, elke attitude heeft een ‘Dit is het’-sfeer rond zich hangen. Alles is intenser.” Clarke begon zelfs bijna te wenen op set: “Ik moest een scène doen met iemand en ik draaide me om en ik zei ‘Oh mijn God, ik ga dit nooit meer doen’ en daarvan krijg ik echt tranen in mijn ogen.”

Herbekijk hier de trailer van het achtste seizoen van Game of Thrones:

Game of Thrones releaset de eerste aflevering van het laatste seizoen op 14 april. In België kunnen klanten van Telenet Play op hetzelfde moment als in de Verenigde Staten de aflevering bekijken (om 3 uur ’s nachts)!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899