‘Game of Thrones’-auteur George R.R. Martin wilde Lady Stoneheart wél in de tv-reeks

‘Game of Thrones’-auteur George R.R. Martin wilde Lady Stoneheart wél in de tv-reeks

Veel fans van ‘Game of Thrones’ zaten erop te wachten, maar Lady Stoneheart verscheen niet in de televisiereeks. Auteur van de originele boekenreeks George R.R. Martin sprak daar nu voor het eerst over in een interview met TIME Magazine. “Het was de eerste keer dat ze zover afweken van de boeken. Ik protesteerde, maar de beslissing lag bij de showrunners.”

De HBO-reeks Game of Thrones werd gebaseerd op de boekenreeks van auteur George R.R. Martin. In een interview met TIME Magazine sprak die zich uit over de samenwerking met de David Benioff en Dan Weiss, de showrunners van de televisieserie. Want die verloopt niet altijd even vlot.

In het interview vertelt Martin over hoe hij steeds probeerde om de televisieserie zo dicht mogelijk te laten aansluiten bij de boekenreeks. “Wanneer ik met David en Dan discussieerde over de richting van de serie, bleef mijn voorkeur uitgaan naar het verhaal van de boeken, terwijl zij liever veranderingen wilden doorvoeren.”

Lady Stoneheart

Martin had het vooral moeilijk met de beslissing om het personage van Lady Stoneheart niet te laten verschijnen in de serie. “Een van de grootste veranderingen was waarschijnlijk de beslissing om Catelyn Stark niet terug te laten keren als Lady Stoneheart. Het was de eerste grote afwijking van de boeken en ik heb daartegen geprotesteerd, maar David en Dan maakten de uiteindelijke beslissing.”

George R.R. Martin had namelijk grote plannen met Lady Stoneheart. “In mijn versie van het verhaal komt Catelyn Stark opnieuw tot leven en wordt ze een wraakzuchtige wight die een groep mensen mobiliseert wanneer ze zich wil wreken op de Riverlands.” Maar hij neemt de showrunners de beslissing om Lady Stark niet terug te brengen als Lady Stoneheart niet kwalijk. “David en Dan maakten de beslissing om niet in die richting te gaan met hun verhaal, om andere verhaallijnen te volgen. Maar beiden zijn evenwaardig. Catelyn Stark is een fictief personage en ze bestaat niet echt. Dus je kan eender welk verhaal over haar vertellen.”

Gandalf

Hij vergelijkt de terugkomst van Lady Stoneheart met die van Gandalf in de Lord of the Rings-reeks. “Ik voelde me een beetje bedrogen door Gandalf The White. De dood van Gandalf was choquerend. Maar hij keerde niet veel later terug als Gandalf The White, die eigenlijk heel hard leek op Gandalf The Grey, met dat verschil dat hij sterker was. Dat is wat ik niet wilde met Lady Stoneheart. Als je terugkeert uit de dood, zeker nadat je zo’n gewelddadige en traumatische dood hebt gekend, dan kom je niet als dezelfde persoon terug. Zeker niet even vriendelijk.”

We zullen dus geen wraakzuchtige Lady Stoneheart te zien krijgen in het volgende en laatste seizoen van Game of Thrones.

Gesponsorde artikelen