‘Game of Thrones’ blundert opnieuw met flesje water in Westeros

‘Game of Thrones’ blundert opnieuw met flesje water in Westeros

10 miljoen: zoveel kost het ongeveer om zestig tot tachtig minuten ‘Game of Thrones’ te maken. De mensheid verwacht dan ook veel kwaliteit van HBO, jammer dus dat oplettende kijkers voor de tweede keer op zes afleveringen een serieus anachronisme hebben gevonden. Slechterik van dienst: een flesje water. Let op: spoilers.

Tenzij je net een decennium onder een steen hebt doorgebracht, weet je dat Game of Thrones op z’n einde zou komen zodra de white walkers verslagen waren. Dat is nu ook zo: met een seizoen van zes afleveringen, waar immense budgetten aan te pas kwamen, repte HBO zich naar de finale.

Koningin van de koffiebekers

Een belangrijk element in die finale is de raad van wijzen die zich uiteindelijk moet buigen over wie zich koning of koningin van Westeros mag noemen. Tekenen aanwezig: Robyn Arryn, de Prins uit Dorne, Yara uit the Iron Islands, de nieuwbakken heer van The Reach, Ser Bronn of the Blackwater, Davos, een paar mensen die we nog nooit hadden gezien en Sam The Slayer, pardon, Archmaester.

Die laatste suggereert kort een democratisch regeringsmodel voor Westeros, waarop de raad collectief in tranen van het lachen uitbarst. Maar eigenlijk maakt Sam nog een veel grotere fout. Check maar op deze filmstill die oplettende fans maakten.

Jawel, dat is wel degelijk een waterflesje aan de voet van Sam. Dat hij dorst heeft gekregen na de vurige campagne van Daenerys, kunnen we hem niet verwijten. Maar na al de bombarie over de moeite die cast en crew in het laatste seizoen van Game of Thrones hebben gestoken, moeten wij toch even groen lachen.

En daar stopt het niet, want ook Davos had blijkbaar een dorstje onderweg naar de Dragonpit, waar de Westerosi onderhandelen.

HBO

Dat is twee keer op één aflevering en dat wil vooral zeggen dat de Game of Thrones-kantine het verdomd druk heeft gehad. Want in een eerdere versie van de vierde aflevering verscheen er ook al een koffiebeker op de tafel van Daenerys. HBO reageerde daar al eerder droogjes op: “Dat is inderdaad een fout. Er staat koffie op tafel, terwijl Daenerys kruidenthee besteld had.” De koffiebeker werd verwijderd. Geniet dus nog snel van deze waterflesjes, want binnenkort verhuizen zij ook wellicht naar de grote PMD-zak in de Photoshop-hemel.

Gesponsorde artikelen