‘Game of Thrones’: Bran vertelt eindelijk meer over de Three-Eyed Raven en waarom de Night King ‘m dood wil

‘Game of Thrones’: Bran vertelt eindelijk meer over de Three-Eyed Raven en waarom de Night King ‘m dood wil

‘Game of Thrones’ heeft in de tweede aflevering alles in gereedheid gebracht voor de grote oorlog tegen de white walkers. Maar zonder er al te veel ophef rond te maken, heeft Bran voor het eerst ook meer informatie gegeven over wie of wat de Three-Eyed Raven is en waarom de Night King achter ‘m aan zit. OPGELET: spoilers!

Al van in het eerste seizoen van Game of Thrones speelt de Three-Eyed Raven een belangrijke rol. Bran krijgt na z’n val beelden van de raaf met drie ogen te zien in z’n dromen en maakt er zijn missie van om ‘m te vinden. Dat duurt ettelijke seizoenen, maar hoe dichter Bran bij zijn doel komt, hoe belangrijk de jonge Stark lijkt te zijn. Bran wordt zelfs door de voormalige Three-Eyed Raven opgeleid om z’n opvolger te worden.

Maar wie of wat die Three-Eyed Raven eigenlijk is, daar hadden we het raden naar. We zien wel een aantal keer hoe Bran z’n krachten gebruikt, maar waarom hij die krachten heeft, is nog onduidelijk. Tot nu, want in de tweede aflevering van het achtste seizoen (lees hier onze uitgebreide review van die aflevering) vertelt Bran tijdens de strategische meeting waarin al onze helden nadachten over het plan om de white walkers aan te pakken eindelijk meer over wat de Three-Eyed Raven is en waarom de Night King ‘m dood wil.

HBO

Levend geschiedenisboek

Bran wil zichzelf als lokaas gebruiken om de Night King te lokken. Maar om de anderen daarvan te overtuigen, moest Bran eerst wat over zichzelf én de Night King vertellen. “Hij zal achter mij aan komen”, voorspelt Bran. “Hij heeft het al geprobeerd, verschillende keren bij verschillende Three-Eyed Ravens.” Sam stelt dan de vraag die Game of Thrones-kijkers zich al enkele seizoenen stellen: waarom? “Een eindeloze nacht”, is Bran omineus. De Night King heeft één doel: Westeros vernietigen. En, zo zegt Bran, “ik ben haar geheugen”.

Voor wie dat allemaal wat te snel gaat, is Sam er alweer snel bij om te verduidelijk. “Dat is wat ‘dood’ wilt zeggen, is het niet? Vergeten. Vergeten worden”, wordt hij een beetje filosofisch. “Jouw herinneringen komen niet uit boeken. Jouw verhalen zijn niet gewoon verhalen. Als hij de mensenwereld wilt vernietigen, dan begint hij bij jou.” De Three-Eyed Raven is dus een soort levend geschiedenisboek van Westeros. Iemand die de wereld, maar ook alle geheimen, moet bewaken. De Three-Eyed Raven vermoorden, betekent dus de geschiedenis van Westeros uitwissen.

“De Night King heeft één doelwit”

Dat bevestigt meteen ook wat Vladimir Furdik, de acteur die gestalte geeft aan de Night King, in een zeldzaam interview met Entertainment Weekly al liet vallen over zijn personage. “Mensen zullen zien dat hij een doelwit heeft dat hij wil vermoorden”, lichtte Furdik toen al een tipje van de sluier. “En het zal al snel duidelijk worden wie dat is.”

Doordat Bran te lang in een van z’n visioenen bleef (niet wetende dat de Night King hem ook kon zien), kon die ‘m aanraken (bekijk de video om te zien hoe dat ook al weer gebeurde). Daardoor weet die nu altijd waar Bran is. Dat wil Bran gebruiken om de Night King uit z’n defensies te lokken, richting de Godswood. Of Bran, Theon en Jon en co erin slagen om zo de Night King te verslaan, is nog maar de vraag. Afwachten tot volgende week, wanneer we eindelijk (na meer dan acht jaar, zeven seizoenen en maar liefst 69 aflevering) de grote clash krijgen tussen de levenden en de doden.

Kan je niet wachten tot volgende week? Bekijk dan zeker de trailer voor de derde aflevering van het laatste seizoen van Game of Thrones!

Gesponsorde artikelen