‘Game of Thrones’ breekt HBO-record met de trailer van seizoen 8

‘Game of Thrones’ breekt HBO-record met de trailer van seizoen 8

Alle regels die HBO liet gelden om spoilers over het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ te vermijden, hebben gewerkt! Fans waren volledig afhankelijk van wat HBO loste en zaten dus al een tijdje te wachten op een officiële trailer voor het achtste seizoen van de serie. En die trailer heeft een record gebroken: hij werd maar liefst 81 miljoen keer bekeken in 24 uur tijd.

Game of Thrones heeft een record gebroken bij televisiezender HBO. De trailer van het achtste seizoen van de serie werd maar liefst 81 miljoen keer bekeken tijdens de eerste 24 uur dat die online stond. De trailer van seizoen acht neemt het record van meest bekeken trailer van een HBO-televisieserie over van die van het zevende seizoen van Game of Thrones. Die werd 61 miljoen keer bekeken in 24 uur.

Spanning opbouwen

HBO is voor het laatste seizoen van Game of Thrones extra voorzichtig geweest. De zender wilde koste wat kost spoilers vermijden en voerde dan ook erg strenge veiligheidsregels in: drones werden met speciale technologieën uit de lucht gehaald, regisseurs lieten fake scènes opnemen om verstopte journalisten te misleiden en de scripts stonden op beveiligde iPads zodat die nergens zouden kunnen blijven rondslingeren.

Fans waren dus volledig afhankelijk van officieel marketingmateriaal van HBO. En daar maakte de zender gretig gebruik van. HBO bouwde de spanning op door geleidelijk aan materiaal te lossen. Toen de releasedatum van het laatste seizoen bekendgemaakt werd, lanceerde HBO ook de campagne #ForTheThrone. Later werden beelden geteased, enkele seconden beelden getoond in de reclamevideo van wat er te zien zal zijn op HBO in 2019 en affiches van alle mogelijke personages op de Iron Throne gedeeld.

De records brekende trailer van het achtste seizoen van Game of Thrones zie je hier:

Game of Thrones seizoen 8 is vanaf 14 april te zien via Telenet.

Gesponsorde artikelen