‘Game Of Thrones’ brengt speciale whisky uit in samenwerking met Johnnie Walker

‘Game Of Thrones’ brengt speciale whisky uit in samenwerking met Johnnie Walker

‘Game Of Thrones’ is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het collectief geheugen. En om de reeks nog meer eer aan te doen, komt er een speciale whiskyfles uit van ‘Game Of Thrones’: de White Walker van Johnnie Walker. Schol!

De Amerikaanse televisiezender HBO heeft in samenwerking met drankenmultinational Diageo de White Walker aangekondigd, de whisky van Game of Thrones. Het gaat om een blended scotch in beperkte uitgave die je rechtstreeks uit de diepvriezer in je glas moet gieten. De White Walker is ontwikkeld door een onafhankelijke whiskyspecialist, in overleg met de mensen van Johnnie Walker.

Echte Schotse whisky

De sterkedrank bestaat uit een combinatie van single malts uit de distillerieën van Cardhu en van Clynelish.

In het persbericht kunnen we lezen dat die laatste één van de meest noordelijke distillerieën van Schotland is “waar whisky’s lange, Schotse winters doorstaan hebben, niet veel anders dan het klimaat ten noorden van ‘de muur’.”

In datzelfde bericht wordt gemeld dat de drank smaakt naar “gekaramelliseerde suiker en vanille en verse rode vruchten met een vleugje fruitsmaak”. “Dat drinkt je best koud, want de ‘Night King’ wil het niet anders”, luidt het.

Speciale versieringen

Smaak is niet het enige voordeel van de fles in de diepvriezer te steken. Zo maakt de whiskyfles gebruik van “temperatuurgevoelige, thermochromische inkttechnologie”. Dat betekent dat er speciale versieringen op de fles te zien zijn bij vriestemperaturen. Als de fles op kamertemperatuur is, zien we de ‘Night King’.

White Walker zou zo’n 36 dollar kosten. Omgekeerd is dat ongeveer 31 euro.

Gesponsorde artikelen