‘Game of Thrones’: de dingen die (zeker) nog moeten gebeuren in de komende twee afleveringen

Wat gaat er gebeuren in de laatste afleveringen van ‘Game of Thrones’: we denken alvast dat één iemand op de IJzeren Troon blijft zitten en er nog flink wat doden vallen. Maar ‘Game of Thrones’ is in de eerste plaats fantasy, en dat wil zeggen dat sommige voorspellingen ook nog moeten uitkomen. Twee onder hen kunnen heel belangrijk zijn in de komende twee afleveringen.

1. De Valonqar

De profetie: “And when your tears have drowned you, the valonqar shall wrap his hands about your pale white throat and choke the life from you.”

Wat het wil zeggen: Deze voorspelling wordt gedaan door Maggie, de heks uit Lannisport, aan een jonge Cersei. Valonqar is een jonger broertje: het kan dus twee kanten op. Tyrion is natuurlijk jonger dan Cersei, en zij is bang dat hij haar zal doden. Maar ook Jaime is een volle twee minuten jonger dan Cersei, ook hij kan dus de Valonqar zijn.

HBO

Wat er nog moet gebeuren: Eén van deze twee moet Cersei vermoorden, daar komt het op neer. Hoewel magie niet heel betrouwbaar is in Game of Thrones, hopen veel mensen dat Cersei niet op de IJzeren Troon blijft. Ze zal zich niet zonder slag of stoot laten doen, dus wint ze of sterft ze.

Tyrion is al in Kings Landing, hij is er samen met Daenerys. Het is niet onmogelijk dat hij Cersei vermoordt. Cersei heeft Tyrion nooit als een mens gezien, gewoon als een monster dat ook haar moeder vermoordde. Hij heeft dus goede redenen om haar te haten. Toch is uitgerekend Tyrion diegene die zijn familie extra kansen heeft gegeven, zowel in de vierde aflevering als daarvoor. Dat hij haar doodt, kan dus, maar is minder waarschijnlijk dan Jaime die het zwaard heft.

Jaime is ook al sinds voor de tv-serie verscheen, een fanfavoriete valonqar. Met één nuance: de Jaime in de serie is al veel wraakzuchtiger dan die in de boeken. Dat kan nog komen, als George R. R. Martin het volgende boek ooit schrijft. Maar in Game of Thrones heeft Jaime Lannister al een persoonlijke ommekeer gemaakt: hij weet dat zijn zuster eigenlijk slecht is. Alleen: ze is zwanger. Enkele theorieën zeggen dan ook dat Cersei in het kraambed sterft. Maar de tijdslijn van Game of Thrones kan dat enkel waarmaken als de laatste aflevering zich een heel eind na de voorlaatste afspeelt én Cersei het overleeft.

Alternatief: Arya vermoordt ook Cersei, vermomd als Tyrion of Jaime. BOOM.

HBO

2. De Prince That Was Promised

De profetie: “When the red star bleeds and the darkness gathers, Azor Ahai shall be born again amidst smoke and salt” (volgens Melisandre. Ook Maester Aemon vermeldt rook en zout).

Wat het wil zeggen: De Prince (of Prinses) die beloofd werd, zal de lange nacht tegenhouden. Dat kan Azor Ahai zijn, al dan niet geboren onder een rode komeet. Hij/Zij moet dus de white walkers verslaan, wat in deze al is gebeurd. Waarom vragen we ons dan nog af wie het is? Omdat dat niet duidelijk is en omdat Azor Ahai volgens de Dothraki ook nog “alle khalassars zal verenigen”. Bij gebrek aan khalassars (RIP Dothraki) zou dat ook ‘Westeros’ kunnen zijn.

HBO

Dus het is Dany, toch? Nou, ja. Het is te zeggen: toen Daenerys werd geboren, was er alvast sprake van een rode meteor, die ene die ook al te zien is in alle, steeds veranderende, intro’s van Game of Thrones. Daarnaast is Daenerys ook geboren op Dragonstone en heeft ze drie draken ‘gebaard’. Op dat moment is ze ook herrezen uit de rook. Dat klopt allemaal met de theorie dat Daenerys Azor Ahai is. Ze moest volgens de maegi ook alle khalassars verenigen, wat ze gedaan heeft. Ook al zijn die Dothraki grotendeels dood.

Ok, Jon dan? Het kan: Jon zou namelijk verwekt zijn op het moment dat er een rode komeet passeerde. Daarnaast is Jon ook gestorven en teruggekomen. Azor Ahai heeft trouwens ook een vrij formidabel zwaard, maar volgens de lengende moet hij dat wel temperen in het bloed van zijn geliefden. Hum, en laat zijn geliefde nu toevallig bijzonder onsympathiek geworden zijn. En ook zijn tante, maar hey, het is Westeros, niemand vindt dat belangrijk.

Alternatief: ’t Is Arya. Ze is gestorven, ze werd ‘No-one’, ze heeft de Night King neergesabeld. Arya 4 prez.

Meer
Lees meer...