‘Game of Thrones’-documentaire stelt het afscheid nog twee uur uit

‘Game of Thrones’-documentaire stelt het afscheid nog twee uur uit

‘Game of Thrones’ twee uur langer laten duren? Yes, please! Een week na de allerlaatste aflevering van de serie zendt HBO een documentaire uit, die het doen en laten achter de schermen toont. ‘The Last Watch’ zou een grappig en hartverscheurend persoonlijk verhaal worden.

HBO doet er alles aan om het einde van Game of Thrones voor de fans (en voor de makers zelf) zo draaglijk mogelijk te maken. Exact een week na de laatste aflevering van het achtste seizoen, wordt de documentaire The Last Watch uitgezonden. Dat maakte HBO zelf bekend via Twitter. De docu toont hoe de cast en crew het meest ambitieuze en complexe seizoen van de legendarische tv-serie gemaakt hebben.

Deze twintig personages maken nog kans op de Iron Throne te belanden.

Grappig en hartverscheurend

The Last Watch wordt meer dan gewoon een making-of. HBO noemt de Game of Thrones-documentaire een grappig en hartverscheurend verhaal. Een jaar lang leefde ook de Britse filmmaker Jeanie Finlay op de set om zeker te zijn dat fans alles kunnen zien: alle modder, alle studio’s, alle hindernissen en bijna alle parkeerplaatsen in Noord-Ierland. Ook de makers van Game of Thrones, David Benioff en Daniel Weiss, waren bij de documentaire betrokken.

De documentaire zorgt voor twee uur meer kijkplezier, bovenop de 432 minuten die de afleveringen van het laatste Game of Thrones-seizoen tellen.

Persoonlijk verhaal

De Game of Thrones-documentaire toont ook hoe bitterzoet het was om het laatste seizoen van de reeks te maken. Het kan niet gemakkelijk zijn om eerst zo veel moeite te doen om een wereld te creëren en er dan afscheid van te moeten nemen. (Maisie Williams, die Arya Stark speelt, vergeleek het einde van Game of Thrones eerder al met een scheiding.) The Last Watch moet dus een heel intiem verhaal worden.

De documentaire, die maar liefst twee uur duurt, is een heel dichte en persoonlijke reportage. Fans kunnen zien hoe de crew soms extreme weersomstandigheden moet trotseren, hoe iedereen samenwerkt om deadlines te kunnen halen en hoe ze Game of Thrones verdedigen tegen fans die alles zouden doen voor spoilers. The Last Watch is op 26 mei te zien op HBO.

Je kan in Antwerpen de laatste zes afleveringen van Game of Thrones gaan bekijken in de sfeer van de reeks.

Het laatste seizoen van Game of Thrones wordt in de Verenigde Staten uitgezonden op 14 april. Via Telenet Play kan je in België op hetzelfde moment de afleveringen bekijken. The Last Watch zal later ook daar beschikbaar zijn.

Gesponsorde artikelen