Left Right
scrollTop top

Game of Thrones en Interstellar bekeken we het meest illegaal dit jaar (en we keken SPECTACULAIR meer illegaal)


Game of Thrones en Interstellar bekeken we het meest illegaal dit jaar (en we keken SPECTACULAIR meer illegaal)

Game of Thrones bij de tv-reeksen en Interstellar bij de films: dat waren wereldwijd de meest illegaal gedownloade van 2015. Ondanks het verdwijnen van Popcorn Time, blijven we steeds meer illegaal kijken overigens. Zowel het illegaal downloaden van films als van series nam de jongste 12 maanden met bijna 50% toe.

De Amerikaanse fantasyserie Game of Thrones is de meest illegaal gedownloade televisieserie van 2015. Die “eer” kwam GOT ook al in 2014 tegemoet. Via BitTorrent alleen al werd de populairste aflevering van het jongste seizoen (blijkbaar de eerste) ongeveer 14,4 miljoen keer bekeken. In realiteit werd de reeks nog een pak meer gedownload via andere platformen, maar daar zijn geen cijfers van.

De hoeveelheid illegale downloads ligt hoger dan het aantal Amerikaanse kijkers voor de serie: in de VS keken gemiddeld acht miljoen mensen naar de reeks op televisie. The Walking Dead werd illegaal een pak minder gedownload, maar was op televisie wel dubbel zo populair als GOT.

Die 14,4 miljoen keer dat de eerste aflevering van GOTs jongste seizoen illegaal werd gedownload is ook een mooie indicatie over hoe dat evolueert, dat illegaal downloaden en zeker dan torrents. Het zijn er zes miljoen meer dan vorig jaar.

Steeds meer, steeds beter

Steeds meer mensen halen ook de betere (en qua data zwaardere) versies binnen blijkt. 480p is de resolutie die de meesten nu nog binnenhalen, maar 720p en 1080p naderen.

Bij de films was Interstellar de meest populaire torrent wereldwijd, maar het verschil met Fast & Furious 7, de nummer twee, is relatief klein. Bij de films was de toename van illegaal downloaden ook spectaculair: het nam met bijna 50% toe ten opzichte van 2014.

Hieronder de meest populaire illegale downloads via bittorrent van het aflopende jaar:

FILMS:

SERIES:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737