‘Game of Thrones’-fans zijn woedend over Ghost en dit is waarom

‘Game of Thrones’-fans zijn woedend over Ghost en dit is waarom

Het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ is heftig. We hebben al afscheid moeten nemen van verschillende belangrijke personages, maar het hartverscheurendste moment vond plaats in de laatste aflevering. Toen Jon Tormund vroeg om zijn direwolf Ghost mee te nemen naar de andere kant van the Wall. Daarbij gunde Jon hem zelfs geen klein aaitje. 

Verraad en Game of Thrones, die gaan natuurlijk hand in hand. Maar het grootste verraad in de laatste aflevering kwam niet van Cersei, of zelfs niet van Jaime die Briennes hart brak. Nee, het grootste verraad kwam van Aegon Targaryen De Zesde, oftewel Jon Snow. En dat tegen zijn eigen direwolf Ghost.

Kil afscheid

Aflevering 4 van het laatste seizoen van Game of Thrones was er eentje van veel afscheid. Zo begon het al met het afscheid van de gesneuvelde personages tijdens de ‘Battle of Winterfell’, maar zagen we ook levende personages (voor goed) afscheid nemen van elkaar. Zo moest Jon voor hij naar King’s Landing vertrok, afscheid nemen van Sam en Gilly en ook Tormund kreeg een laatste knuffel voor hij weer naar de andere kant van de Wall vertrok.

Toen Tormund vertelde dat hij terug noordelijk trekt, vroeg Jon hem om een gunst. Hij vroeg of Tormund zijn direwolf Ghost ook kon meenemen naar “The Land Beyond The Wall”. Daar hoort de direwolf thuis en zal hij dus beter kunnen aarden dan samen met Jon in het warme King’s Landing. Allemaal goed en wel, maar het was het kille afscheid dat fans maar moeilijk kunnen verkroppen.

Toen Jon afscheid nam van Tormund, Sam en Gilly, gebeurde dat heel hartelijk, de personages kregen een warme knuffel. Maar Ghost, die overigens een oor is kwijtgeraakt in de ‘Battle of Winterfell’, die moest zich tevreden stellen met een knikje. Een waar onrecht, zo vinden fans van Game of Thrones die hun ongenoegen meteen uitten op Twitter.

Een greep uit de misnoegde reacties:

En de reden voor het kille afscheid, is waarschijnlijk simpelweg dit:

Maar deze tweet vat het waarschijnlijk het beste samen:

Gesponsorde artikelen