‘Game of Thrones’ gaat filmlocaties toegankelijk maken voor het publiek

‘Game of Thrones’ gaat filmlocaties toegankelijk maken voor het publiek

‘Game of Thrones’ zit er bijna op, dus komen de locaties die gebruikt werden voor de reeks terug leeg te staan. Of toch niet? Want HBO plant om verschillende locaties uit de serie open te stellen voor het publiek en ze om te vormen tot toeristische trekpleisters. Zou jij een bezoekje brengen aan Winterfell of Castle Black?

Binnenkort kan je jezelf Jon Snow of Daenerys Targaryen wanen in een van de filmlocaties uit de HBO-reeks Game of Thrones. HBO wil namelijk verschillende locaties uit de reeks open stellen voor het publiek, het gaat hierbij dus niet om replica’s maar de echte filmset, waar tot voor kort de reeks werd opgenomen.

Noord-Ierland

Het gaat hierbij om de filmlocaties in Noord-Ierland. Hier werden onder andere de scènes in the North gefilmd. Winterfell en Castle Black bevinden zich eigenlijk in Noord-Ierland. Deze locaties staan, nu de opnames van Game of Thrones achter de rug zijn opnieuw leeg, maar niet voor lang.

HBO wil namelijk al in 2019 deze locaties openen voor het grote publiek. Wie wil kan dus binnenkort gaan kuieren in een van deze filmlocaties en zullen dus de bigger and better versie zijn van de Game of Thrones-exhibitie. Volgens HBO zal de toeristische attractie “op een schaal zijn die groter is dan eender wat het publiek ooit heeft gezien”.

Props

Je zal tijdens de toeristische tours niet alleen kunnen binnenwandelen in de filmlocaties. Er zullen ook props te zien zijn, zoals kostuums uit de show, wapens en andere inkleding die tijdens de serie ook te zien zijn.

“HBO is enthousiast om het werk van het creatieve team en de crew van Game of Thrones te eren door ze te behouden en fans de kans te geven om Noord-Ierland te bezoeken en zo Westeros in persoon te bezichtigen”, klinkt het bij Jeff Peters, de vice-directeur van licenties en retail bij HBO.

Wie ziet er zo’n bezoekje aan de filmlocaties van Game of Thrones wel zitten?

HBO/Game of Thrones

Gesponsorde artikelen