Game of Thrones grote winnaar: is nu de meest succesvolle serie ooit bij de Emmy Awards

Game of Thrones grote winnaar: is nu de meest succesvolle serie ooit bij de Emmy Awards

Net als vorig jaar heeft Game of Thrones de Emmy Award voor beste dramaserie gekregen. Daarmee is GOT nu de meest succesvolle serie ooit bij de Emmy’s. De HBO-reeks won gisterenavond maar liefst 12 twaalf gouden beeldjes en heeft nu al 38 Emmy’s in totaal. Daarmee is het vorige record, 37 Emmy’s voor de reeks Frasier, gebroken.

Emmy Awards – kortweg Emmy’s – zijn Amerikaanse prijzen die worden uitgereikt om buitengewone prestaties in de televisie-industrie te belonen. De Oscars van de tv zeg maar.

Game of Thrones had dit jaar de meeste kans op prijzen, met 26 nominaties. American Crime Story: The People v. O.J. Simpson was 22 keer genomineerd.

Vorig jaar brak Game of Thrones al het record van meest gewonnen Emmy’s voor een enkel seizoen. Toen won de serie uit 24 nominaties ook al twaalf Awards. Dit jaar won GOT naast beste dramaraaks onder meer best geschreven tv reeks en best geregisseerde dramareeks.

American Crime Story

American Crime Story: The People v. O.J. Simpson, de serie die gaat over de rechtszaak tegen de voormalig American football-ster O.J. Simpson, werd bekroond met de Emmy voor beste miniserie. Courtney B. Vance won beste mannelijke hoofdrol in een miniserie of film voor zijn rol in de reeks, zijn tegenspeelster Sarah Paulson haalde beste vrouwelijke hoofdrol in een miniserie of film binnen en Sterling K. Brown kreeg beste mannelijke bijrol in een miniserie of film.

Mr. Robot en Orphan Black

Rami Malek won de Emmy voor beste mannelijke hoofdrol in een dramaserie voor zijn rol in Mr. Robot. In dezelfde categorie bij de vrouwen viel Orphan Black-actrice Tatiana Maslany in de prijzen.

Vierde Emmy voor Maggie

Maggie Smith (Downtown Abbey) won de Emmy voor beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie. De 81-jarige Britse was niet aanwezig om het gouden beeldje op te halen. De actrice is nu negen keer genomineerd en won de Emmy vier keer, maar was nog nooit op de uitreiking. Ben Mendelsohn kreeg een Emmy voor zijn bijrol in de dramaserie Bloodline.

Veep en Transparent

Julia Louis-Dreyfus won de Emmy voor beste vrouwelijke hoofdrol in een komedieserie voor haar rol in Veep. Ze droeg de prijs op aan haar vader, die drie dagen geleden overleed. In dezelfde categorie, maar dan bij de mannen, ging de Emmy naar Jeffrey Tambor voor zijn rol in Transparent.

Een geëmotioneerde Kate McKinnon (Saturday Night Live) kreeg een Emmy voor beste vrouwelijke bijrol in een komedieserie. Louie Anderson won de Emmy in de categorie beste mannelijke bijrol in een komedieserie’ voor zijn rol in Baskets.

Gesponsorde artikelen