‘Game of Thrones’-ijshotel opent z’n deuren in Finland

‘Game of Thrones’-ijshotel opent z’n deuren in Finland

In Finland kan je een kamer huren in volledige ‘Game of Thrones’-stijl. Het gaat om een ijshotel, waarbij je tussen sculpturen van personages en wezens uit de HBO-reeks overnacht. Er zijn zestien verschillende suites beschikbaar, al zal je voor een nachtje leven als ‘Game of Thrones’-personage wel diep in je portefeuille moeten tasten.

Winter is coming“, de slagzin van Game of Thrones is nergens beter op z’n plaats dan in het noorden van Finland. Boven de poolcirkel, in Lapland, is het in de winter steenkoud, maar die koude is wel hét perfecte decor voor een hotel in de stijl van Game of Thrones en dan specifiek The North en “The lands beyond The Wall“. Het hotel ligt in de buurt van Kittilä op anderhalf uur vliegen van Helsinki.

IJshotel

Het hotel is bovendien niet zomaar een hotel dat ingekleed is in het Game of Thrones-thema, maar een echt ijshotel. De kamers zijn dus volledig gebouwd uit ijs en voorzien van speciale sneeuw- en ijssculpturen. Aan die sculpturen werkte een team van internationale ijsbeeldhouwers maar liefst vijf weken en het resultaat is werkelijk verbluffend.

Zo is er een kamer gewijd aan Daenerys en haar draken, maar ook de Night King en reus Wun Wun kregen hun eigen kamer in Lapland Hotels SnowVillage. In de kamers is het natuurlijk niet te warm, want dan zou de sneeuw uiteraard smelten. Om de sneeuwsculpturen te beschermen is het in de kamers constant tussen de -2 en de -5 graden Celsius. Niet al te warm dus, maar gelukkig voorziet het hotel warme slaapzakken die je tegen die vrieskou moeten beschermen.

Lapland Hotels

Prijskaartje

Maar aan zo’n indrukwekkend hotel hangt natuurlijk ook een indrukwekkend prijskaartje. Een nachtje in een van de Game of Thrones-kamers kost je minstens 480 euro.

Maar je kan ook gewoon een bezoekje brengen aan SnowVillage en de sculpturen zo bewonderen. Een ticketje daarvoor kost je dan een pak minder, 17,5 euro om precies te zijn. Voor wie volledig de decadente tour op wil gaan, is het tot slot ook mogelijk om te trouwen in SnowVillage. Meer informatie vind je hier.

Lapland Hotels

Gesponsorde artikelen