Left Right
scrollTop top

‘Game of Thrones’ krijgt geen cameo van George R.R. Martin in het laatste seizoen en dit is waarom


‘Game of Thrones’ krijgt geen cameo van George R.R. Martin in het laatste seizoen en dit is waarom

George R.R. Martin, de schrijver van de boekenreeks ‘A Song of Ice and Fire’, zal niet verschijnen in het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’, de populaire HBO-reeks die gebaseerd is op z’n boeken. Showrunners David Benioff en Dan Weiss deden hem echter wel het voorstel, maar Martin paste om een wel heel praktische reden. 

Het zou een mooie afsluiter zijn: George R.R. Martin die, na zovelen de dood in te hebben geschreven, zelf aan z’n einde komt in het laatste seizoen van Game of Thrones in een leuke cameo. Maar het heeft niet mogen zijn. De schrijver van de A Song of Ice and Fire-boekenreeks, waarop Game of Thrones is gebaseerd, vertelde in een interview met Entertainment Weekly dat hem dat wel aangeboden was.

The Winds of Winter

“David en Dan (David Benioff en Dan Weiss, de showrunners van Game of Thrones, red.) hebben me uitgenodigd voor een cameo in een van de laatste afleveringen, en ik was echt wel geneigd om het te doen”, stelt hij aan EW. “Maar ik vond dat ik de tijd om naar Belfast te trekken niet mocht verliezen louter voor de cameo.” Martin wil dus geen tijd verliezen tijdens het schrijven van z’n langverwachte The Winds of Winter, het zesde deel van z’n A Song of Ice and Fire-reeks.

Die The Winds of Winter laat al zo’n acht jaar op zich wachten, en dus zullen fans het wel appreciëren dat de Amerikaan geen dagen verspilt aan het over en weer reizen naar Ierland voor slechts luttele seconden in de serie te verschijnen, gewoon omdat het kan. Na The Winds of Winter moet er namelijk ook nog een zevende, en waarschijnlijk laatste, deel komen in de reeks: A Dream of Spring. Dus Martin kan wel alle tijd gebruiken.

Al zouden sommige fans de poëtische afsluiter van een stervende Martin in de televisiereeks ook wel kunnen appreciëren. De man die zo veel (geliefde) personages de dood heeft ingejaagd die zelf om het leven komt, zou vanuit het standpunt van de fans alvast een perfect einde zijn van een meer dan acht jaar durend project.

Game of Thrones lost nieuwe beelden van seizoen acht: teasen ze met deze foto’s wie zal overleven en wie niet?

Toch een cameo?

Game of Thrones zal dus afsluiten zonder ook maar één seconde George R.R. Martin op het scherm, al stond Martin wel al eens voor de camera. “Ik had een cameo in de originele pilootaflevering, maar die is uiteindelijk toch geschrapt”, vertelt hij aan EW. “Ik was een gast op het huwelijksfeest van Daenerys.”

Zoals we ondertussen wel al weten, zag die eerste aflevering er eigenlijk helemaal anders uit. Naast de verschillen in verhaal waren er in die originele pilootaflevering zelfs een hoop andere acteurs, ook voor de bekende rollen. Geen Emilia Clarke of Kit Harington in die eerste aflevering, bijvoorbeeld. Daenerys werd toen nog vertolkt door Tamzin Merchant. “Dus al die beelden zijn weggegooid toen Emilia Clarke werd gecast”, legt Martin uit.

Geen George R.R. Martin dus in het laatste seizoen. Op wat we dan wel te zien zullen krijgen (en of we een antwoord zullen krijgen op deze zes vragen), is het wachten tot 14 april!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810