‘Game of Thrones’ lijkt, bij nader inzien, héél hard op de live-action versie van ‘Shrek’

‘Game of Thrones’ lijkt, bij nader inzien, héél hard op de live-action versie van ‘Shrek’

‘Game of Thrones’: dat is en was tien jaar genieten van draken, (on)sympathieke figuren, politieke plottwists en dwergen. Verrassing: clevere kijkers op Twitter ontdekten dat je ‘Game of Thrones’ eigenlijk best kan vergelijken met ‘Shrek’, die andere fantasyfranchise. Opgelet: eens je dit ziet, kan je ’t niet meer wegdenken.

Game of Thrones lijkt soms op een uit de hand gelopen Disneysprookje en dat was Twitter ook al opgevallen. Toegegeven: deze afbeeldingen had iemand in 2017 al eens samengezet, maar met de finale van Game of Thrones in zicht (en die derde aflevering zo dichtbij, waar sowieso slachtoffers gaan vallen) zo dichtbij, is het fijn om het luchtig te houden. Er kan er maar één op de IJzeren Troon zitten (de gok van onze redactie kan je hier vinden. Spoilers: we waren het niet eens!)

Wat dacht je van Tyrion als Farquaad?

Imgur

Tja, eens je deze ziet, kan je niet meer terug. Tyrion als Farquaad en Sansa als Fiona? Gelukkig is Tyrion eigenlijk the real MVP en zowat het beste wat de Lannisters te bieden hebben.

Jaime is echt wel een kopie van Prince Charming.

Want zélfs Jaime moest toegeven dat hij zich door Cersei (letterlijk) liet verleiden. (We wisten wel dat incest in Westeros dik ok is, maar dat verklaarde Daenerys’ reactie op Jons bekentenis niet helemaal.) Eens je de link hebt gelegd met Shreks Prince Charming, vallen de puzzelstukjes wel op hun plaats!

PODRICK IS SHREK. PODRICK IS SHREK. PODRICK IS SHREK. (In menselijke vorm.)

Podrick 4 President.

Bekijk ze hieronder allemaal!

Blijft de vraag: wie in Shrek is Ed Sheeran?

Gesponsorde artikelen