‘Game of Thrones’ lost meer informatie over de inhoud van het laatste seizoen

‘Game of Thrones’ lost meer informatie over de inhoud van het laatste seizoen

Het achtste en laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ staat voor de deur en beetje bij beetje komen we meer te weten over de inhoud van dat laatste seizoen. Zo zal de eerste aflevering van het laatste seizoen sterk lijken op de allereerste aflevering van de reeks in 2011. 

In 2019 komt er een einde aan een van de populairste reeksen van het moment: Game of Thrones. De opnames van dat laatste seizoen zijn achter de rug, dus is het nu afwachten tot wij het te zien krijgen. Maar het Amerikaanse entertainmentmagazine Entertainment Weekly kon al heel wat informatie over dat laatste seizoen verzamelen, onder andere over de eerste aflevering, die voor de fans een throwback zal betekenen naar het eerste seizoen.

Script

Er zijn natuurlijk enkele mensen die perfect weten hoe Game of Thrones zal eindigen. De acteurs uit de reeks kregen het script meer dan een jaar geleden opgestuurd via mail. Zij lieten al weten dat het lezen van het script overweldigend en emotioneel was. Sophie Turner, Sansa Stark in de reeks, las het script in sneltempo uit en gaf aan dat het “compleet overweldigend” was. “Ik voelde me verlamd, ik moest enkele uren wandelen nadien.” Emilia Clarke, aka Daenerys Targaryen, holde meteen naar huis en las het script meteen door. Ook zij was onder de indruk. “Het effect van het script was echt heel intens.” Peter Dinklage, die in de reeks Tyrion speelt, verbrak zijn traditie om meteen naar het einde te bladeren om te kijken of zijn personage het seizoen overleefde. Hij vond het belangrijker om het volledige verhaal mee te hebben.

HBO/Game of Thrones
Twee acteurs lazen het script niet op voorhand. Liam Cunnigham, die we beter kennen als Ser Davos, slaagde er niet in om door de beveiliging van het script te geraken. De scripts van het laatste seizoen werden namelijk nóg strenger beveiligd dan bij de voorbije seizoenen. Kit Harington besliste dan weer zelf om het script niet te lezen voor de gezamenlijke doorloop met alle acteurs. “Ik wandelde toen binnen en zei: ‘Zeg het niet, ik wil het niet weten’. Want waarom zou je het zelf lezen als je het ook kan horen met de juiste stemmen en het samen met je vrienden kan doen?” De geduldige Kit Harington hoorde het einde van de reeks dus pas wanneer iedereen het samen doornam. Hij werd volledig overdonderd en liet daarbij zelfs een traantje.

HBO/Game of Thrones

Setbezoek

Een van de journalisten van Entertainment Weekly mocht naar de set gaan tijdens de opnames van het laatste seizoen van Game of Thrones. Uiteraard zijn daar geen foto’s van, maar hij mocht wel een klein beetje informatie lossen. Zo was hij getuige van de opname van een scène van de allerlaatste aflevering.

Wie er in de scène meespeelt, mag hij uiteraard niet verklappen. Al vertelde hij wel dat er “personages in de laatste aflevering zitten die hij daar niet verwachtte”. Meer mocht hij nog niet vertellen over die scène, maar over de eerste aflevering is er wel al wat geweten.

HBO/Game of Thrones

S08E01

De eerste aflevering zal beginnen met de aankomst van Daenerys en haar leger (en haar nieuwe liefde én neef Jon Snow) in Winterfell. Wat volgt is de ontmoeting tussen verschillende personages die elkaar nog nooit eerder gezien hebben, die zich opmaken voor de aankomst van dat andere leger, het leger van de doden onder leiding van de Night King. “Het gaat over al deze verschillende personages die samen komen om te strijden tegen een gezamenlijke vijand, rekening houden met hun verleden en de groep mensen afbakenen met wie ze de strijd met de dood willen aangaan”, vertelde co-executive producer Bryan Cogman al.

Maar het is natuurlijk ook uitkijken naar de reünie tussen Jon en Sansa. Want die laatste zal natuurlijk niet staan te springen over de samenwerking én romance van Jon en de Mother of Dragons.

De strijd tussen de levenden en de doden

Verder is er ook al veel gesproken over de gevechtsscène van het laatste seizoen, de grote strijd tegen het leger van de doden. Voor dat gevecht alleen werd 55 nachten buiten gefilmd, maar daarna ging het filmen nog enkele weken verder in de studio. De aflevering werd geregisseerd door Miguel Sapochnik, die ook al verantwoordelijk was voor de geprezen aflevering: ‘Battle of the Bastards’. Voor dat gevecht werd 25 dagen gefilmd, wat veel belooft voor het nieuwe gevecht, waarvoor er dus meer dan dubbel zo lang gefilmd werd.

Ook Peter Dinklage (Tyrion Lannister) verklapte al dat het een gewelddadig gevecht wordt. “Het doet de ‘Battle of the Bastards’ eruitzien als een pretpark.” Het zal dan ook een gevecht zijn met meerdere focussen. Er zijn enorm veel personages bij betrokken die allemaal hun eigen verhaallijn hebben en dus zorgen voor heel veel verschillende invalshoeken. “Het grootste gevecht hebben, klinkt niet echt spannend, het klinkt zelfs een beetje saai”, vertelde regisseur David Benioff aan EW. “Een deel van de uitdaging voor ons was om het meeslepend te houden. We hebben naar dit gevecht toegewerkt sinds het prille begin. Het is de strijd tussen de levenden en de doden. Dat kan je niet doen in een scène van 12 minuten.”

Het laatste seizoen van Game of Thrones zal verschijnen in het najaar van 2019, maar hier kan je de vorige seizoenen vinden.

Gesponsorde artikelen