‘Game of Thrones’ lost nieuwe beelden van seizoen acht: teasen ze met deze foto’s wie zal overleven en wie niet?

‘Game of Thrones’ lost nieuwe beelden van seizoen acht: teasen ze met deze foto’s wie zal overleven en wie niet?

‘Game of Thrones’ heeft nieuwe beelden gelost van het aankomende achtste seizoen. Met foto’s van alle overgebleven hoofdpersonages maken ze ons warm voor het laatste seizoen van de reeks. Of willen ze ons iets duidelijk maken? Sommige foto’s kregen een toch wel opvallend bijschrift. Teasen ze hiermee wie dat laatste seizoen zal overleven en wie niet?

In augustus van vorig jaar kregen we al de eerste beelden te zien van het laatste seizoen van Game of Thrones. In een algemene trailer van HBO zagen we Sansa en Jon elkaar knuffelen, iets dat we nog niet hadden gezien in de vorige seizoenen.

Eerste teaser

Drie maanden later pas loste HBO een allereerste teaser voor het laatste seizoen van Game of Thrones. Die teaser bestond echter uit oude beelden en dus bleven we toch op onze honger zitten. In opnieuw een algemene trailer voor al hun aankomende programma’s gaf HBO ons begin januari dan toch nog een klein voorsmaakje van het achtste seizoen, maar ook dat was toch te kort om onze honger te stillen.

De eerste uitgebreide nieuwe beelden kregen we pas midden januari, al ging dat (waarschijnlijk toch) om beelden die speciaal voor de trailer waren gedraaid en dus geen scènes die we binnenkort ook echt in de serie zullen zien. Die trailer was vooral belangrijk omdat HBO meteen een exacte releasedatum voor dat laatste seizoen bekend maakte: 14 april 2019!

Nieuwe beelden

Maar op woensdag, exact 67 dagen (net als het aantal afleveringen dat Game of Thrones tot nu telt) voor de start van dat nieuwe seizoen, gaf HBO dan toch plots nieuwe beelden vrij, al gaat het wel ‘maar’ om foto’s.

Op de foto’s zien we alle, nog levende, hoofdpersonages één voor één. Op het eerste gezicht misschien niet zo bijzonder. Maar toch zijn er een aantal dingen op te merken die ons misschien wel het een en ander kunnen leren over wie dat nieuwe seizoen gaat overleven en, belangrijker, wie niet!

The Finale Season

Sommige wezen meteen op Arya, die duidelijk naar iemand kijkt, of Jon en Cersei die een wel heel getormenteerde blik hebben. Of wat dacht je van Jaime Lannister, wiens outfit wel heel sterk op die van Robb Stark lijkt. Maar wij zagen toch nog een duidelijkere hint.

Bij sommige foto’s werd expliciet duidelijk gemaakt wie het is. Zo staat er bij Arya ‘Arya Stark of Winterfell’, bij Daenerys ‘The Mother of Dragons’, bij Jaime ‘Kingslayer’, Tyrion kreeg ‘Hand of the Queen’, Bran ‘The Three-Eyed Raven’, Cersei ‘Queen Cersei’ en Sansa ‘Lady of Winterfell’. De zes anderen kregen echter hetzelfde onderschrift: ‘The Finale Season‘.

Zo kregen Jon Snow, Varys, Samwell Tarly, Brienne, Davos en opnieuw Cersei geen specifiek onderschrift. En dat is toch opvallend. Zou dat willen zeggen dat het achtste seizoen voor hen ook echt ‘het laatste seizoen’ is en ze het niet zullen overleven? Dat zou meteen ook verklaren waarom Cersei er opnieuw bij staat. Zo weten we al dat Cersei zwanger is, en zou het dus zomaar kunnen dat ‘Queen Cersei’ het zef overleeft, maar haar kind dan weer om het leven zal komen. Of heeft Cersei gelogen tegen haar broer en wil HBO dat hiermee duidelijk maken?

Zowat alle belangrijke personages zouden bij die theorie de serie overleven, behalve ééntje: Jon Snow. Als de ‘The Final Season‘-theorie klopt, zullen we dus in het achtste seizoen (opnieuw) afscheid moeten nemen van Jon Snow (wat meteen onze theorie over wie op de Iron Throne zal eindigen met de grond gelijk maakt)!

Bekijk hieronder de foto’s (en het bijhorende onderschrift!):

Gesponsorde artikelen