‘Game of Thrones’-prequel cast Naomi Watts als eerste grote naam

‘Game of Thrones’-prequel cast Naomi Watts als eerste grote naam

Het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ is in zicht en dat wil zeggen dat we aan de opvolging moeten denken. De prequel van ‘Game of Thrones’, één van de vijf tenminste, is dan ook in volle productie. Nu hebben we ook een eerste naam: Naomi Watts zal schitteren in een verhaal dat zich duizenden jaren voor ‘Game of Thrones’ afspeelt.

Volgend jaar deze tijd zitten we ons niet meer af te vragen hoe het afloopt met Jon Snow, Daenerys Targaryen en Tyrion Lannister. (Je kan trouwens voor geen tien euro met Jaime Lannister naar de première gaan kijken.) Dan is Game of Thrones namelijk afgerond en zitten de White Walkers hopelijk terug veilig achter de Wall. Da’s ook jammer, want waar moeten we eigenlijk anders naar kijken? Gelukkig komt er een prequel van Game of Thrones en nu weten we ook dat Naomi Watts daar deel van zal uitmaken.

Zoek je tussendoor iets anders? Hier zijn de 50 beste series op Netflix!

Wie zal Naomi Watts spelen?

Watts is een Australische actrice die al talloze prijzen heeft gekregen. Ze werd ook twee keer genomineerd voor een Oscar voor vrouwelijke hoofdrol in 21 Grams (2004) en The Impossible (2014). Daarnaast viel ze ook al in de prijzen voor The Ring, King Kong en Mulholland Dr. Watts is dus een ervaren actrice én een grote naam voor het project.

In de prequel van Game of Thrones, die momenteel nog geen naam heeft, zal Watts een “charismatische socialite met een donker geheim” spelen. Dat kan zowat alle kanten op, momenteel krijgen wij het beeld van Paris Hilton in Westeros niet uit ons hoofd. Maar één ding is duidelijk: dat de prequel er nu echt komt of dat het althans de bedoeling is om die binnenkort op te gaan nemen.

Ah, dààrom was die scène met Ed Sheeran zo belangrijk!

De casting van Watts is namelijk het eerste concrete teken dat we krijgen over de productie van de reeks. Eerder kwamen we wel al te weten dat de Game of Thrones-prequel van start zou gaan zo’n duizend jaar voor het huidige Game of Thrones. We zouden in de ‘Age of Heroes’ duiken en daarbij komen we enkele duistere dingen over belangrijke elementen in Game of Thrones te weten. Een mogelijke titel is er ook al: The Long Night.

Wat is The Long Night? Deze YouTuber legt het uit!

Wat is de plot van de Game of Thrones-prequel?

Zo zouden we in de Age of Heroes een eerste clash van mensen met White Walkers te zien krijgen, en zelfs hoe de White Walkers tot stand gekomen zijn. Andere geruchten zeggen dat de prequel ook enkele ontstellende geheimen uit de stamboom van de Starks naar boven zal doen komen. In elk geval ziet het er naar uit dat er nog voldoende verhalen te vertellen vallen.

Game of Thrones is zo goed als klaar: deze ‘doden’ kwamen terug voor een reünie!

Game of Thrones is één van de populairst series ter wereld, die regelmatig illegale downloadrecords breekt én kijkcijferrecords aan zijn laars lapt. Nu we naar het laatste seizoen racen, dat maar zes afleveringen zal duren, is HBO uiteraard op zoek naar vervanging voor zijn paradepaardje. Gelukkig had Game of Thrones (of A Song of Ice and Fire, zoals de boekenreeks eigenlijk heet)-schrijver George R.R. Martin maar liefst vijf prequelideeën in zijn mouw zitten. Enkele daarvan worden nu ontwikkeld.

Hilarisch: de ‘eerlijke trailer’ van Game of Thrones, voor wie niet meer mee is.

A Song of Ice and Fire

Deze prequel zou alvast niet op het kleine scherm te zien zijn tot een jaar na de release van het laatste seizoen van Game of Thrones. Voor wie de boeken van George R. R. Martin leest en nog steeds op dát einde zit te wachten, zijn de prequels op tv eerder een bron van frustratie dan van blijdschap.

Het laatste boek, A Dance With Dragons, dateert namelijk al van 2011. Martin heeft nog twee boeken beloofd, maar met meer televisie-opdrachten ertussen, lijkt de kans op een snelle release van die kleppers, steeds onwaarschijnlijker. Winter is coming, maar The Winds of Winter, het volgende boek, laat nog even op zich wachten.

Dit zijn de eerste beelden van het laatste seizoen van Game of Thrones!

Gesponsorde artikelen