‘Game of Thrones’-prequel nu ook officieel: dit weten we er al over

‘Game of Thrones’-prequel nu ook officieel: dit weten we er al over

HBO heeft officieel een pilootaflevering besteld van een van de vijf ‘Game of Thrones’-prequels waar aan gewerkt werd. Het idee voor de prequel is uitgewerkt door schrijfster Jane Goldman in samenwerking met ‘A Song of Ice and Fire’-schrijver George R.R. Martin. HBO licht meteen ook al een tipje van de sluier over waar de serie over zal gaan.

HBO kijkt angstig uit naar het komende seizoen van Game of Thrones, dat meteen ook het laatste zal zijn. De serie werd in geen tijd met grote voorsprong de best bekeken serie van HBO. De betaalzender is dan ook al een tijdje op zoek naar een opvolger en startte met de ontwikkeling van maar liefst vijf verschillende spin-off-ideeën voor de serie. Van eentje is nu ook officieel een pilootaflevering besteld. Het gaat dus enkel om een eerste aflevering en geen volledige serie, maar de kans dat HBO verdergaat met de prequel is natuurlijk heel hoog.

White Walkers

De ‘uitverkoren’ prequel werd uitgewerkt door Jane Goldman, bekend van onder andere Stardust, Kick Ass en twee films in de X-Men en Kingsman-reeks. Zij werkte voor de GoT-spin-off samen met George R.R. Martin himself. De A Song of Ice and Fire-schrijver zal ook meewerken aan de pilootaflevering. Met Vince Gerardis, die al executive producer was bij alle Game of Thrones-aflevering, en Daniel Zelman (Damages, Bloodline) konden ze nog twee heel ervaren namen strikken als producers.

Goldman liet eerder al vallen dat de serie over “een herkenbare gebeurtenis uit het verleden” zou gaan, maar nu heeft HBO meteen ook al een synopsis van de (mogelijk) serie meegedeeld: “De serie zal het verhaal van het verval van de wereld tijdens de gouden Age of Heroes, duizenden jaren voor wat er in Game of Thrones gebeurde, vertellen. En één ding is zeker: van de gruwelijke geheimen van de geschiedenis van Westeros over de ware oorsprong van de White Walkers, de mysteries van het Oosten tot de legendarische Starks … het is niet het verhaal dat we denken te weten.”

Prequels

Ondertussen wordt er uiteraard verder gewerkt aan de vier andere projecten. Daarover blijven de lippen dicht op elkaar, al bevestigde Martin al dat het alle vier prequels op Game of Thrones zijn en dat geen van de vier het verhaal van de Rebellion van Robert Baratheon zou vertellen of een verfilming zou zijn van Tales of Dunk and Egg, een novellereeks van schrijver Martin over Ser Duncan the Tall en Aegon the Unlikely. Over de personages werd wel al duidelijkheid gegeven: verwacht je niet aan bekende karakters, want er zullen geen Game of Thrones-personages hun opwachting gaan maken in een van de prequels.

Of ook de andere vier het echt tot op ons scherm zullen schoppen, is nog maar de vraag. Martin gelooft er alvast niet in (lees hier wat Martin daar nog over te zeggen had). Maar voorlopig is er nu toch al eentje die minstens een pilootaflevering krijgt!

In afwachting van het einde de zeven voorbije seizoenen van Game of Thrones nog eens herbekijken? Dat kan hier!

Gesponsorde artikelen