‘Game of Thrones’ releaset trailer vierde aflevering na climactische strijd (spoilers!)

‘Game of Thrones’ releaset trailer vierde aflevering na climactische strijd (spoilers!)

De Battle of Winterfell ligt achter ons: ‘Game of Thrones’ kijkt opnieuw naar het zuiden. De trailer voor de volgende aflevering maakt duidelijk dat, hoe dramatisch de strijd ook was, Daenerys heeft nog steeds haar ogen op de IJzeren Troon. Cersei Lannister past beter op haar tellen. 

De white walkers zijn verslagen, Winterfell is een ruïne, maar de Starks zijn er nog en Daenerys heeft nog een draak om Cersei te verslaan. Dat is ze ook vast van plan, als we de trailer voor de vierde aflevering van het laatste seizoen mogen geloven. Nu de white walkers teruggeslagen zijn, mag Daenerys weer hopen op haar geboorterecht. Alleen, is het dat wel?

Kijk hier naar de trailer voor aflevering 4 van Game of Thrones

Het leger van Daenerys is behoorlijk uitgedund: de climactische vorige aflevering zag een stuk van haar eigen leger zich tegen haar keren (ok, als ondoden, maar toch). Tegelijk is het moeilijk om je voor te stellen wat Cersei exact kan doen dat de Night King niet kon. Cersei heeft dan wel weer een vloot en The Golden Company: het wordt niet evident.

Na de horror en stapels lijken van de vorige aflevering, keert Game of Thrones dus terug naar Kings Landing. Waar iedereen de adem inhield voor de vorige aflevering, zou dat eigenlijk nog wel interessant kunnen worden. Aflevering twee specialiseerde in praten, de derde was één grote strijd. De vierde zou wel eens om tactiek kunnen gaan en daar gaan slachtoffers bij vallen.

De IJzeren Troon

Want in de slag om Winterfell zijn dan wel een pak mensen gestorven, de hoofdpersonages blijven nog steeds rechtstaan. De nevenpersonages zijn dood: het is tijd voor de doden die we écht gaan missen (no offence, Jorah). Is dit het moment dat Jaime zijn zuster weer in de ogen kijkt? Krijgen we Cleganebowl? En krijgen we eindelijk een confrontatie tussen Jon en Daenerys over Jons familiegeheim?

Game of Thrones: om drie uur ’s nachts live te bekijken op Telenet Play.

Gesponsorde artikelen