‘Game of Thrones’ op een hilarische manier samenvatten? Samuel L. Jackson kan dat!

Game of Thrones is ondertussen helemaal afgelopen. En dat maakt van dit moment het perfecte om even terug te kijken naar de eerste vijf seizoenen van de reeks. De toon was toen al gezet: Game of Thrones is van in het prille begin een serie met gigantisch veel aspecten. Samuel L. Jackson neemt je mee op een tocht door de wondere wereld van GOT.

De heisa rond het einde van Game of Thrones is al even gaan liggen. Het uitgelezen moment dus, om even terug te blikken op de eerste seizoenen van de bekendste fantasyreeks van de afgelopen jaren. En die terugblik krijgen we van niemand minder dan Samuel L. Jackson.

A Beginner’s Guide

In een video, die een A Beginner’s Guide genoemd wordt, vertelt de acteur over de gebeurtenissen uit de eerste vijf Game of Thrones-seizoenen. En dat doet Samuel L. Jackson op een nogal uitgesproken manier. Het hele verhaal van Bran Stark bijvoorbeeld, vat ie samen met de woorden “Bran is aan het trippen”.

Sweet Summer Child
Giphy

Het filmpje is al een paar jaar oud. Het verscheen namelijk toen het zesde seizoen van Game of Thrones zou uitgezonden worden. Fans hadden dus een recap nodig na wat toen een gigantische leegte leeg. Tussen het vijfde en zesde seizoen zat namelijk een gat van bijna een jaar. Oh, my sweet summer child.

Gigantisch lange winter

Jackson heeft heel wat commentaar over de lengte van de seizoenen in Game of Thrones. In het begin van de video maakt hij dat al onmiddellijk duidelijk met “the seasons in this place last a ridiculously long time“, oftewel: de seizoen daar duren niet normaal lang.

Een beetje verder heeft hij z’n bedenkingen bij de voorbereidingen op de komst van de winter. “Iedereen zou moeten bezorgd zijn om die gigantisch lange winter die eraan komt, maar ze zijn te druk bezig met vechten”, klinkt het in de voice-over.

Winter is coming
Giphy

De commentaren over de overgang van zomer naar winter zijn nog niet voorbij, want even later in het filmpje komt ook nog dit: “Niemand is er klaar voor, ook al hebben ze vier seizoenen lang “winter is coming” lopen zeggen”.

Game of Thrones in één opsomming

Het mooiste aan de video? De kern van Game of Thrones samenvatten in een simpele opsomming. “The backstabbing, the lying, the cheating, the parts that’ll make you feel uncomfortable, parts that will break your heart, epic battles“. Bedankt daarvoor, Samuel L. Jackson.

Gesponsorde artikelen