Left Right
scrollTop top

‘Game of Thrones’ seizoen 8: HBO maakt precieze lengte van eerste afleveringen bekend


‘Game of Thrones’ seizoen 8: HBO maakt precieze lengte van eerste afleveringen bekend

‘Game of Thrones’ komt binnenkort op zijn einde: seizoen acht wordt vanaf 14 april uitgezonden. Er waren al geruchten over hoe lang we van dat laatste seizoen zouden kunnen genieten, maar nu lost HBO zelf de lengte van de eerste twee afleveringen.

HBO heeft zijn planning aangepast en de exacte lengte van de eerste twee afleveringen van het laatste seizoen van Game of Thrones bekendgemaakt. Zoals voorspeld in januari, zullen die ongeveer een uur duren. De eerste aflevering van seizoen acht (die in première gaat op 14 april) zal 54 minuten van de zendtijd in beslag nemen, de tweede (die op 21 april uitgezonden wordt) maar liefst 58.

Dat de afleveringen zo lang duren, vinden wij helemaal niet erg! De redenen daarvoor zouden wel eens de gigantisch lange battle-scènes kunnen zijn. Dit is wat we al weten over The Battle of Winterfell.

Nog aan het monteren

Al in januari werd duidelijk dat de laatste zes afleveringen van Game of Thrones elk bijna een langspeelfilm zouden worden. De eerste twee zouden ongeveer een uur duren en de laatste vier maar liefst 80 minuten! Een van de leidinggevenden bij HBO heeft toen gezegd dat “ze de afleveringen nog aan het monteren waren en dat er dus nog van alles zou kunnen veranderen”.

Nu de eerste twee afleveringen redelijk overeenkomen met de voorspellingen, kunnen we er dus al op beginnen vertrouwen dat die gok ook voor de rest van seizoen acht zal kloppen. Geen perfect ronde getallen dus, ook al was dat wel voorspeld. De afleveringen hebben bovendien nog geen titels, maar ook dat is geen verrassing. Meestal lost HBO die ongeveer twee à drie weken voor die uitgezonden worden.

Lees hier hoe de acteurs The Red Wedding beleefd hebben.

De trailer van het achtste seizoen kan je hieronder opnieuw bekijken

Goed nieuws voor België: tijdens de nacht van 14 op 15 april (dus wanneer de eerste aflevering van seizoen acht in première gaat) kunnen Telenet-klanten om drie uur ’s nachts die officiële eerste uitzending ook meevolgen!

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…