‘Game of Thrones’ seizoen 8 wordt even choquerend als The Red Wedding

‘Game of Thrones’ seizoen 8 wordt even choquerend als The Red Wedding

Het achtste en laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ komt uit in april 2019 en we komen beetje bij beetje meer (vage) informatie te weten over het einde van de reeks. David Nutter, een van de regisseurs van het laatste seizoen beantwoorde enkele prangende vragen van fans en daaruit zijn we toch weer – een heel klein – beetje wijzer geworden. 

Game of Thrones staat er natuurlijk voor bekend om te pas en te onpas onze favoriete personages te vermoorden. En dat zal ook in het laatste seizoen niet anders zijn. Want het achtste seizoen van Game of Thrones zal volgens David Nutter niet moeten onderdoen voor The Red Wedding, een van de gruwelijkste momenten uit de voorbije zeven seizoenen.

The Red Wedding

In de lijst met de meest choquerende momenten uit Game of Thrones staat The Red Wedding waarschijnlijk ergens tussen het gevecht van The Mountain met The Viper en de verbranding van Shireen. En voor velen is het ook gewoon nog steeds het meest traumatische moment uit de hele reeks.

The Red Wedding is het huwelijk tussen Edmure Tully en Roslin Frey. Op dat huwelijk zijn ook de Starks uitgenodigd. Het lijkt dus een mooi en vredig moment, maar het kent een desastreus einde. Wanneer het nummer The Rains of Castamere wordt ingezet, trekken de Freys hun wapens en vermoorden ze zo onder andere Catelyn Stark, Robb Stark en zijn vrouw Talisa en hun ongeboren kind.

“Zorg dat je neerzit”

Op een Reddit AMA-forum (Ask Me Anything) mochten gebruikers vragen stellen aan David Nutter, een van de regisseurs van het laatste seizoen van Game of Thrones. Nutter was ook al verantwoordelijk voor ‘The Rains of Castamere’, de aflevering waarin The Red Wedding plaatsvindt.

Het kwam dan ook niet als een verrassing dat Nutter de vraag kreeg of er een moment als The Red Wedding in het nieuwe seizoen zal zitten. Daarover ging hij uiteraard niet in detail, maar hij wist wel het volgende mee te delen. “Vergeleken bij The Red Wedding moet ik zeggen: zorg dat je neerzit, want het zal speciaal worden.” We moeten het dus doen met “speciaal”. Maar als de regisseur van The Red Wedding zegt dat we voorbereid moeten zijn, dan belooft het toch vooral gruwelijk te worden. Want wie dacht dat het gevaar enkel van het leger des doods zal komen, heeft het bij het verkeerde eind. Nutter bevestigt namelijk dat de White Walkers niet het enige gevaar zijn waarmee de personages te maken zullen krijgen. “Ze zullen ook oog in oog komen te staan met elkaar.”

Verder werd hem ook gevraagd hoe hij het laatste seizoen zou omschrijven in drie woorden. “Spectaculair, inspirerend en bevredigend.” George R.R. Martin, de eigenlijke bedenker van Game of Thrones, omschreef het seizoen eerder al als “bittersweet. Allemaal vage termen dus, maar wel veelbelovend.

GettyImages

April 2019

Game of Thrones zal terugkeren in april volgend jaar. Dat maakte HBO al bekend met een eerste teaser, die opgebouwd was uit de heftigste momenten van de afgelopen zeven seizoenen.

Met die teaser en de bijhorende hashtag #ForTheThrone wilde de reeks alvast duidelijk maken dat iedereen er alles aan zal doen om de Iron Throne voor zich te winnen. En dat daarbij personages gaan sneuvelen, lijkt onvermijdelijk.

Wie in afwachting van het nieuwe seizoen de vorige seizoenen nog een keertje wil herbekijken, kan hier de DVD-box vinden.

Gesponsorde artikelen