Left Right
scrollTop top

‘Game of Thrones’-trailer belooft een ijskoude voorlaatste aflevering van seizoen 7


‘Game of Thrones’-trailer belooft een ijskoude voorlaatste aflevering van seizoen 7

De winter bereikt volgende zondag zijn ultieme vriespunt wanneer Jon Snow en co de confrontatie met de White Walkers aangaan. In de trailer krijgen we een voorsmaakje van de strijd tussen de levenden en de doden. En het ziet er niet zo goed uit voor de kant van de levenden.

Het ziet ernaar uit dat de voorlaatste aflevering van dit seizoen focust op het Noorden en de Muur. Jon Snow en zijn suicide squad Thoros of Myr, Beric Dondarrion, the Hound, Gendry Waters, Ser Jorah Mormont, Tormund trekken ten strijde tegen een leger van White Walkers en wights. “Dood is de vijand. De enige vijand en de laatste. De vijand wint altijd. En we moeten er nog tegen vechten,” waarschuwt Beric Dondarrion aan het begin van de trailer.

In de trailer wordt duidelijk dat dit de uitkomst is van wat The Hound in de vlammen zag: “waar de Muur de zee ontmoet, daar is een berg die op een speerpunt lijkt. Het leger van de doden, duizenden van hen.” En die duizenden doden lijken meteen de overhand te nemen want Jon Snow en co vluchten op het einde van de trailer terug richting muur.

Niet 71 minuten lang zombies

Maar de mini-film van 71 minuten blijft niet heel de tijd aan het Noorden van de Muur. We zien ook Arya, die vraagt aan Sansa of ze bang is. Hun relatie lijkt kouder te worden met de minuut, zeker nadat Arya een oude brief van Sansa las zonder context. Verder zien we ook nog een bezorgde Tyrion en Daenerys. In de trailer is ook een verontrustend detail te zien waarvan we kunnen afleiden dat een geliefd personage misschien niet levend terug in Eastwatch zal geraken. Lees niet verder als je hierover geen spoilers wil!

(SPOILERS) Is het al afgelopen voor onze favoriete roeier?

Wie goed oplet en pauzeert op 31 seconden, ziet The Hound een wight het hoofd inslaan met een hamer. Niets om je zorgen over te maken, zou je denken. Was het niet dat hij enkele seconden voordien nog een zwaard in zijn handen had. De enige die een hamer meenam ten noorden van de Muur was Gendry. Er zijn een aantal redenen waarom The Hound plots een hamer vast zou hebben. En een daarvan is geen goed nieuws voor Gendry-fans. The Hound kan namelijk de hamer hebben overgenomen van de smid nadat die door wights wordt gedood. Maar laten we daar nog niet teveel aan denken, de jongen is nog maar net terug opgedoken in Westeros.

Bekijk de trailer hier:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489