Left Right
scrollTop top

Game of Thrones: wie zijn beste moordenaars en grootste slachtoffers?


Game of Thrones: wie zijn beste moordenaars en grootste slachtoffers?

De makers van Game of Thrones hebben er de gewoonte van gemaakt om geliefde personages te doden. Zo vaak dat het moeilijk is nog bij te houden wie nu al gestorven is. Met het nieuwe seizoen voor de deur kun je misschien wel een overzicht gebruiken. En je komt meteen te weten wie de succesvolste killer is en bij welke familie de meeste slachtoffers vielen. 

Hoeveel doden er al exact gevallen zijn in de afgelopen vier seizoenen is niet eenvoudig te tellen. In de aflevering met de Battle of the Blackwater alleen al vielen duizenden doden. Daarom beperken we ons in een infografiek tot de moorden op personages die echt op het scherm te zien waren.

Maar wie is nu de meest bekwame killer? 
Wel, er is een gedeelde eerste plaats voor Jaime Lannister en Daenerys Targaryen, met elk vijf moorden. De populaire Jon Snow heeft vier doden op zijn kerfstok.

En welke familie moest al de meeste doden begraven? 
De familie Lannister is het meest uitgedund, zeker nu ook pater familias Tywin vermoord is door zijn bloedeigen zoon. Zij moesten al zes namen uit hun stamboom schrappen. De Starks komen, na de Red Wedding en de onthoofding van vader Eddard Stark, met vier sleutelfiguren onder de zoden op de tweede plaats.

Met zwaarden en pijlen maar ook met blote handen

Alles samengeteld waren we al getuige van 133 (!) moorden, waarvan 17 op vrouwen en 116 op mannen. De ‘populairste’ manier van doodgaan, met dertien slachtoffers, is door een zwaard. Tien sukkelaars vingen een pijl op en konden het niet meer navertellen. De meest spectaculaire dood was misschien wel toen Oberyn Martell letterlijk de kop ingedrukt werd door the Mountain.

Bron: The Independent

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737