‘Game of Thrones’ zit erop voor Emilia Clarke: zo sluit zij het laatste seizoen af op Instagram

‘Game of Thrones’ zit erop voor Emilia Clarke: zo sluit zij het laatste seizoen af op Instagram

Emilia Clarke, die Daenerys Targaryen speelt in Game of Thrones, is blijkbaar klaar met filmen. De Mother of Dragons (enzovoort) zette op Instagram dat ze afscheid heeft genomen van haar ‘familie’ en het regende al snel complimentjes uit die familie. Of Targaryen het overleeft, weten we pas volgend jaar.

Een droge woestijn, droger dan Dorne, zo kan je de informatieflow van HBO over het laatste seizoen van Game of Thrones wel omschrijven. De serie naar de boekenreeks A Song Of Ice And Fire van George R. R. Martin gaat naar z’n laatste seizoen, maar het duurt nog een jaar eer die wordt uitgezonden. Toch lijkt het erop dat Emilia Clarke, zeg maar het ‘vuur’ in de titel, klaar is met filmen.

Game of Thrones klaar met filmen

Zo zette de actrice, Mother of Dragons, First of her Name een Insta online waarbij ze afscheid neemt van de set en de ‘familie’ die ze daar tien jaar gekend heeft. Er zijn verder nog geen berichten over het filmen van Game of Thrones, maar de kans is groot dat Clarke het vrij lang uitzingt. Dat zou willen zeggen dat de eerste filmperiode van het laatste seizoen er definitief opzit.

Met deze foto kondigde Emilia Clarke het einde van haar Game of Thrones-tijden aan

In de reeks speelt ze Daenerys Targaryen, de laatste afstammelinge van haar lijn, die ook haar oog op de ijzeren troon heeft. Daenerys werd verkocht aan Khal Drogo, reed na zijn dood met haar khalassar verschillende steden plat, maakte een einde aan de slavernij en … juist ja, bracht drie draken tot leven. Drakenvuur is nu toevallig (superhandig!) ook één van die dingen waar die vervelende wights aan de andere kant van de muur niet tegen kunnen.

Jon en Daenerys

Intussen is Daenerys al in de Seven Kingdoms en is ze euh zéér intiem bevriend met Jon Snow, die andere leider in ballingschap/voormalige hoofd-crow. Hij en de wachters konden niet tegenhouden dat de wights door de muur heenkwamen, en met een ijsdraak in het noorden zal Daenerys wat meer hitte moeten voorzien dan ze al deed in de slaapkamer met Jon Snow.

Wanneer iemand hen gaat vertellen dat ze neef en nicht zijn, da’s ook nog niet duidelijk. ’t Is Game of Thrones, iemand vertelt het hen ongetwijfeld op één of ander bloederig familiefeest.

Wanneer komt het volgende seizoen van Game of Thrones

Door de wisselende seizoenen (zowel in het echte leven als in Game of Thrones) kon de productie niet anders dan de afleveringen van het laatste seizoen met een jaar uitstellen. Volgend jaar deze tijd kunnen we dus onze tanden stukbijten op een stukje ijskoude Wall of stalen Iron Throne. Tot dan moeten we het doen met de boeken van George R. R. Martin (grapje) of deze prachtige lijst met de vijftig beste series op Netflix. Zelfs de Mother of Dragons kan daar niets tegenin brengen.

Gesponsorde artikelen