Game ‘The Last of Us Part 3’ begint vorm te krijgen

Sinds het enorme succes van de HBO-serie The Last of Us is ook de populariteit van de gelijknamige games toegenomen. Gamefanaten kijken dan ook uit naar de derde versie van de game The Last of Us en daarover is nu meer informatie uitgelekt.

De franchise van The Last of Us zag in 2013 het levenslicht, nadat Naughty Dog zo’n vier jaar aan het spel had gewerkt. De game wordt door velen nog steeds beschouwd als een van de beste games ooit. In 2020 kwam er dan eindelijk het langverwachte vervolg The Last of Us Part II. Daarop kwam, door enkele controversiële verhaallijnen, aanvankelijk veel kritiek. Toch werd ook deze sequel een enorm succes. Op Elden Ring na is The Last of Us Part II nog steeds de meest bekroonde game ooit.

The Last of Us Part 3

Sindsdien, en nog meer na de release van de HBO-serie The Last of Us, wordt er gespeculeerd over een Part 3. Naughty Dog werkte de laatste jaren vooral aan een multiplayerversie van Part II. Dat moest aanvankelijk deel uitmaken van de originele release, maar toen het spel te groot werd, is in 2020 besloten om enkel een singleplayer van The Last of Us Part II uit te brengen.

Twee maanden geleden maakte Naughty Dog bekend dat het ook nu de multiplayergame zal uitstellen en eerst gaat werken aan een Part III van de singleplayer. De ‘opnames’ daarvan zouden later dit jaar van start gaan.

Ellie en nieuwe personages

Van deze The Last of Us Part 3 is nu via verschillende bronnen meer informatie bekendgemaakt. Het belangrijkste daarvan, maar ook meest logische, is dat het verhaal zal blijven gaan over Ellie. Over de plannen met Abby, dat andere belangrijke personage uit Part II, is voorlopig nog geen informatie bekend.

Daarnaast is uit casting calls gebleken dat er ook heel wat nieuwe personages hun intrede zullen doen. Het gaat hierbij voornamelijk om een groep aaseters die aan de rand van een stad wonen in een Victoriaans huis. In die groep zou wel een onderlinge strijd woeden over wie de leiding heeft. De huidige leider Val zou daarbij af te rekenen krijgen met Ezra die de leiding wil overnemen. Een personage met de naam Mason, een voormalige militair, zal daardoor moeten kiezen wie hij steunt. De groep bestaat verder ook uit Gracie en Lucas, waarvan die laatste een liefdesverhaal zou krijgen.

Meer
Lees meer...