Gameklassieker ‘Football Manager’ komt binnenkort naar Nintendo Switch, al is er wel een minpuntje

Gameklassieker ‘Football Manager’ komt binnenkort naar Nintendo Switch, al is er wel een minpuntje

Goed nieuws voor de fans van Football Manager, het spel waarbij je in de huid kruipt van een manager van een voetbalclub. De technologiewebsite Engadget meldt dat het tactiekspel binnenkort uitkomt voor de Nintendo Switch. Het zou wel gaan over de minder uitgebreide versie , Football Manager Touch. 

In Zuid-Korea gaf de beoordelingsraad van Nintendo, die instaat voor de goedkeuring van de spelletjes, alvast groen licht. Al is er nog geen definitieve datum prijsgegeven wanneer het spel juist beschikbaar gaat zijn, is het wel zeer waarschijnlijk dat Football Manager binnenkort gepeeld kan worden op de Nintendo Switch. Deze console onderscheidt zich doordat het mobiel (zoals de Nintendo DS) gebruikt kan worden, maar ook op de televisie aangesloten kan worden (zoals de Nintendo Wii). 2-in-1 dus.

Minpuntje

Indien er inderdaad een spel van Football Manager uitkomt voor de Nintendo Switch, zou het gaan over de Touch-versie. Dit is een afgeslankte versie van het originele voetbalspel. Ze houdt zich niet bezig met de media-aandacht en alles wat er voor de match gebeurt, maar spitst zich vooral toe op tactieken en transfers. Dat het geen volledige versie zou worden, zouden veel fans als minpuntje kunnen beschouwen. Miles Jacobsen, studio director bij Sports Interactive, het bedrijf achter Football Manager, is alvast zeer enthousiast.

Gesponsorde artikelen