Gamemakers kunnen Xbox Live inbouwen voor Nintendo Switch, Android en iOS

Gamemakers kunnen Xbox Live inbouwen voor Nintendo Switch, Android en iOS

Game-ontwikkelaars zullen Xbox Live kunnen ondersteunen op de Nintendo Switch of op Android en iOS. Dat blijkt uit een sessie die Microsoft gepland heeft op de Game Developer Conference volgende maand.

Microsoft ondersteunt Xbox Live al op eigen games op andere platforms. Maar binnenkort kunnen andere ontwikkelaars de functie ook inbouwen in hun games. Dat blijkt uit een aankondiging van de Game Developer Conference.

Daardoor zou Xbox Live kunnen werken op meer dan twee miljard schermen, in plaats van de vierhonderd miljoen die de dienst nu ondersteunt met Xbox- en Microsoft-games.

Synchroniseren mogelijk

Spelers hebben binnenkort dus ook de mogelijkheid om hun achievements en vriendenlijsten mee te nemen van de Xbox of pc naar Nintendo Switch en smartphones. Bovendien kunnen gebruikers een game pauzeren op de ene console en verder spelen op een ander apparaat door het synchroniseren.

Meer nieuws in maart

Microsoft heeft verder nog maar weinig uitleg gegeven over de Xbox Live-uitbreiding. De conferentie staat gepland van 18 tot 22 maart. Wellicht zullen er dan meer details aan het licht komen.

Deze move van Microsoft wijst erop dat het bedrijf van Bill Gates ook denkt inkomsten te kunnen halen uit diensten die niet op hun eigen platforms draaien. Dat gebeurt nu al met andere software van Microsoft. Onder andere Office-toepassingen, Azure-clouddiensten en browser Edge draaien op platforms die niet van Microsoft zijn.

Gesponsorde artikelen