Left Right
scrollTop top

Gamenieuws Batman, Watch_Dogs, Game Boy Advance, The Last of Us…


Gamenieuws Batman, Watch_Dogs, Game Boy Advance, The Last of Us…

Dit zijn de belangrijkste gamenieuwtjes en -trailers van de voorbije week:

Watch_Dogs

Ubisoft toont hoe fenomenaal Chicago is vormgegeven in Watch_Dogs, iets wat mogelijk is dankzij een grafische engine die speciaal voor de game werd gemaakt. In het spel heeft iedereen die je tegenkomt een unieke identiteit, kwestie van te weten wiens bankkaarten je moet hacken.

Game Boy Advance

Nintendo maakt in april een reeks Game Boy Advance-games beschikbaar in de Virtual Console voor de Wii U. Advance Wars is een turn-based strategiespel waarin je grond-, lucht- en zeetroepen aanstuurt. In Mario & Luigi: Superstar Saga moet je beide helden tegelijk besturen en deelnemen aan turn-based gevechten. Metroid Fusion biedt avontuurlijke ren- en schietactie. “Doordat een dodelijke parasiet in haar lijf is bestreden met MetroidDNA, krijgt heldin Samus Aran unieke nieuwe krachten”, meldt Nintendo. 

In Kirby & The Amazing Mirror spelen vier Kirby’s de hoofdrol omdat het beest gesplitst is in vier verschillend gekleurde versies die samen de harmonie in Dream Land – niet te verwarren met de winkelketen – moeten herstellen. Wario Ware Inc.: Minigame Mania bevat dan weer 200 simpele en razendsnelle minigames.

F-Zero: Maximum Velocity biedt futuristische race-actie en Golden Sun een episch role-playingavontuur waarin “het kwaad langzaam maar zeker de wereld verovert”. In Yoshi’s Island: Super Mario Advance 3 heeft de kwaadaardige Kamek dan weer baby Luigi en baby Mario ontvoerd. Foei Kamek! En go Yoshi!

De games kosten 7 euro.

Trials Fusion

Ubisoft toont wat je op 16 april mag verwachten van Trials Fusion, dat verschijnt voor de Xbox 360, Xbox One, PlayStation 4 en Steam voor Windows-pc,

Trials Frontier is dan weer op 10 april beschikbaar voor iOS. Dat is een free-to-playgame waarvan de Androidversie later verschijnt.

PlayStation Plus

PlayStation Plus-abonnees krijgen in april gratis Mercenary Kings (PS4), PES 2014 (PS3), Sly Cooper: Thieves in Time (PS3), Hotline Miami (Vita) en MotoGP13 (Vita).

BioShock Infinite

De uitbreiding Burial at Sea is beschikbaar voor BioShock Infinite.

Ninjago: Nindroids

Deze zomer verschijnt Ninjago: Nindroids, de tweede actiegame van de Lego Ninjago-franchise, voor de Nintendo 3DS en PlayStation Vita. Het spel bevat 30 levels en volgt de hoofdverhaallijn van de nieuwe Lego Ninjago Rebooted-animatieserie. “In de game moet de speler als een ware Spinjitsu Meester vechten, speciale bewegingen en combo-aanvallen inzetten”, luidt het. 

Xbox One

Microsoft kondigde onlangs aan dat de Xbox One pas in september dit jaar beschikbaar zal zijn in de Benelux. Aangezien enkele winkelketens zoals Fnac en Carrefour de consoles al importeerden, besloot ook Game Mania klanten die toestellen hadden gereserveerd de optie te bieden importtoestellen te kopen. “Enkele honderden gamers grepen deze mogelijkheid met beide handen aan. Diegenen die liever wachten op de Benelux-edition behouden uiteraard hun reservering”, laat de speciaalzaak weten. De importtoestellen komen uit het Verenigd Koninkrijk en kosten 529 euro. Er is ook een versie met Titanfall voor 569 euro.

Titanfall

Multiplayershooter Titanfall wordt op de pc trouwens geplaagd door cheaters. Ontwikkelaar Respawn bant de valsspelers echter niet, maar laat ze enkel tegen andere cheaters spelen. “Hopelijk is de aimbot waarvoor je hebt betaald echt de beste, anders zullen die valsspelerpartijtjes misschien frustrerend worden”, meldt de studio, die spreekt van “het Wimbledon van de aimbotwedstrijden”. Betrapte spelers krijgen de volgende melding:

Respawn heeft ook de matchmakingfunctie van Titanfall verbeterd.

Ghost Recon Phantoms

Ubisoft meldt dat Ghost Recon Online vanaf 10 april op Steam en pc beschikbaar is onder de nieuwe merknaam Ghost Recon Phantoms. “Het einde van de open bèta betekent de start van een nieuwe game. Met een nieuwe identiteit en nieuwe content zoals vernieuwde personages en mappen, veranderingen in matchmaking en aanpassingsopties en heel wat nieuwe features en wapens die een dynamische gameplay verzekeren”, luidt het. Je kan gratis spelen via www.GhostReconOnline.com. 

The Last of Us

Topgame The Last of Us krijgt dan toch een versie voor de PlayStation 4. Het spel moet deze zomer verschijnen, inclusief de DLC Left Behind. Het spel krijgt verbeterde graphics, heeft Sercan Sulun, de Software Market Manager voor PlayStation Eurazië, gezegd op CNN Turk

Batman

Warner toont ten slotte veelbelovende nieuwe screenshots van Batman: Arkham Knight.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170