Gamenieuws Call of Duty, Assassin’s Creed, Thief, Fifa, Bioshock, Naruto, World of Tanks, Dead Island…

Gamenieuws Call of Duty, Assassin’s Creed, Thief, Fifa, Bioshock, Naruto, World of Tanks, Dead Island…

Terwijl de PlayStation 4 in de winkels zou moeten liggen maar nergens te bespeuren valt, en de Xbox One nog niet officieel verschenen is maar al wél te vinden is, ontvangen we opvallend weinig nieuws over games voor de nextgenconsoles. Veel gamenieuws draait nog vooral rond de oude generatie, en daar zijn we eigenlijk niet rouwig om. Want de gamesbedrijven hebben nog veel lekkers in petto voor die oude bakken, zoals je kan lezen in ons gamesoverzicht van de voorbije week.

Call of Duty

Het downloadpakket Onslaught van Call of Duty: Ghosts verschijnt op donderdag 27 februari voor PlayStation 3 en 4 en Windows-pc’s. Dat meldt Activision: “Onslaught biedt vier unieke en klassiek ontworpen Call of Duty-multiplayermaps, het nieuwe geweer de Maverick – te gebruiken als Assault Rifle én als Sniper Rifle – en de eerste aflevering van het vierdelige verhaal Extinction, genaamd Episode 1: Nightfall.”

Maps

Fog, dat zich afspeelt aan de oevers van een duister meer, is “een huiveringwekkend eerbetoon aan klassieke horrorfilms”. Het is mogelijk de gedaante aan te nemen van horroricoon Michael Myers.

In BayView belooft een promenade langs de Californische kust spelers snelle run-and-gun-gameplay in een kuststadje. “Slimme spelers kunnen op de langsrijdende trams klimmen om hun vijanden aan te vallen. Ook kunnen ze vanaf een Naval Destroyer die voor de kust voor anker ligt dodelijke artillerieaanvallen inzetten.”

De map Containment “dropt spelers in een bloederige strijd in een door oorlog verscheurd dorpje in Mexico. De actie draait rond de restanten van een kleine brug, met erbovenop een gekaapte truck vol lekkend radioactief materiaal.”

De map Ignition is een nieuwe versie van Scrapyard, de populaire multiplayermap uit Call of Duty: Modern Warfare 2. “Spelers komen terecht op een verlaten terrein voor ruimtelanceringen, waar de hectische actie zich afspeelt te midden van verlaten pakhuizen, brandende loopgraven en een enorme transport crawler, terwijl de overige dynamische mapelementen spelers gemakkelijk uitschakelen als ze even niet opletten.”

Verhaal

Bij Onslaught hoort ook Episode 1: Nightfall, de eerste aflevering van het nieuwe vierdelige verhaal Extinction die je meeneemt naar een afgelegen onderzoekslaboratorium diep in de wildernis van Alaska. “Extinction introduceert nieuwe personages en twee nieuwe buitenaardse wezens. Daarnaast maakt het exclusieve Venom-X wapen zijn debuut, dat in staat is de Cryptids te verbrijzelen. Intussen worden de spelers steeds dieper het verhaal ingetrokken en ontdekken ze wat er is gebeurd na het eerste contact van de mensheid met de Cryptids in Colorado.”

Child of Light

Ubisoft laat weten dat Child of Light op 30 april verschijnt als download voor alle huiskamerconsoles en de pc voor 15 euro. Volgens de makers stap je in de game, dat geïnspireerd is door klassieke sprookjes, in een interactief schilderij.

“In de magische wereld Lemuria onthul je mysteries, neem je deel aan beurtelingse gevechten zoals in klassieke RPG’s en ontdek je het mythische koninkrijk. Kruip in de huid van Aurora, een kind weg van thuis dat, tijdens haar avontuur om huiswaarts te keren, de zon, de maan en de sterren moet terugbrengen. Die worden gevangen gehouden door de mysterieuze ‘Koningin van de Nacht’.”

“Samen met Igniculus de vuurvlieg en andere vrienden, komt Aurora oog in oog te staan met haar grootste angsten. Versla draken en andere mythische wezens in deze moderne versie van een ‘coming-of-age’ verhaal”, luidt het.

Met een vuurvlieg ten strijde tegen de Koningin van de Nacht: bring it on!

WK voetbal

Op 17 april ligt het voetbalspel van het WK in de winkels, met als officiële naam EA Sports 2014 FIFA World Cup Brazil. De game “beschikt over de grootste verzameling functies ooit in een toernooititel van EA SPORTS”, melden de makers. “Er zijn vernieuwingen en verbeteringen aan de gameplay, en de presentatie van de game vangt prachtig de kleur en sfeer van het bruisende Brazilië. Het lot van je land ligt in jouw handen,” luidt het.

Opmerkelijk: de game verschijnt enkel voor de PS3 en Xbox 360.

Donkey Kong

Op 21 februari komt goeie ouwe Donkey Kong nog eens van zijn stelling gekropen voor het Wii U-platformavontuur Donkey Kong Country: Tropical Freeze. “De kleurrijke HD-beelden van dit uitbundige jungle-avontuur zorgen voor erg levendige details, van de pluizige vacht van de grote aap tot de weelderige, zeer dynamische omgevingen, terwijl de soundtrack van de beroemde David Wise de actie swingend ondersteunt”, meldt Nintendo.

Soulcalibur

Vechtspel Soulcalibur Lost Swords is een free-to-play-titel die dit voorjaar exclusief uitkomt op het PlayStation Network voor de PlayStation 3. Volgens de makers “vindt de game de wereldberoemde vechtfranchise opnieuw uit door de integratie van een gloednieuw ontdekkings- en craftingsysteem, evenals een elemental-based vechtmechanisme. Speciale effecten zoals Wind en Vuur zullen in wapens geïntegreerd worden die overgenomen werden van verslagen vijanden, maar kunnen ook door de speler verkregen worden door materialen te craften. Spelers zullen strategisch hun wapen moeten kiezen om gevechten te winnen.”

Dead Island: Epidemic

Dead Island: Epidemic, ’s werelds eerste ZOMBA (Zombie Online Multiplayer Battle Arena), start binnenkort een gesloten bèta waarvoor je je kan registreren op www.playdie.net. In de game nemen drie teams van spelers het tegen elkaar op. De gratis game verschijnt enkel voor pc.

Assassin’s Creed

Ubisoft meldt dat het singleplayeravontuur Assassin’s Creed Freedom Cry vanaf 19 februari als aparte game verkrijgbaar is als download voor PS3 en PS4. De pc volgt op 25 februari. De titel verscheen eerst al als een DLC-avontuur voor Assassin’s Creed IV Black Flag.

Freedom Cry vertelt het verhaal van de als slaaf geboren Adewale; ooit een piraat, nu een volleerd Assassin en roemrijk lid van het broederschap”, meldt Ubisoft. “Adewale strandt in het 18e-eeuws Haïti, de thuishaven van de meest brute slavernij in West- Indië. In een poging terug op zee te komen, helpt Adewale de lokale bevolking in ruil voor bemanning en een schip. Hoe meer hij vecht voor de vrijheid van de slaven, des te meer raakt hij betrokken bij de slavengemeenschap, waardoor hij oog in oog komt te staan met zijn verdorven verleden. Adewale duikt met zijn nieuwe crew en wapens, waaronder een machete en zijn krachtige donderbus, de strijd in om slaven te bevrijden, vijanden te verslaan en zodoende meedogenloos gerechtigheid te brengen naar de plantages. Ook bezit Adewale de Experto Crede, een gevreesd schip dat de slavendrijvers kan verslaan in de Caraïben!”

Strider

Capcom kondigt aan dat een nieuwe versie van platformklassieker Strider uitkomt op 19 februari. De game is dan voor 15 euro te downloaden voor PS3 en PS4, Xbox 360 en Xbox One. 

Castlevania

Konami toont nieuwe wapens van Castlevania: Lords of Shadow 2, dat op 27 februari verschijnt.

BioShock

BioShock Infinite: Burial at Sea – Episode Two, de derde add-on voor BioShock Infinite, verschijnt op 25 maart voor PlayStation 3, Xbox 360 en Windows-pc, melden 2K en Irrational Games. De add-on betekent de afronding van de verhaallijn van BioShock Infinite en Burial at Sea, gezien door de ogen van een nieuw speelbaar personage, Elizabeth. De add-on bevat ook “geheel nieuwe stealth-geörienteerde gameplay en nieuwe wapens en modi”, luidt het. Bovendien is bijna elk personage uit de originele BioShock en BioShock Infinite erin verwerkt.

Een Season Pass kost 20 euro, de add-on apart 15 euro.

Borderlands 2

Cupido brengt op 11 februari een bezoekje aan Pandora in Borderlands 2 Headhunter 4: Mad Moxxi and the Wedding Day Massacre, de vierde add-on in de Borderlands 2 Headhunter-serie. “Bereid je voor op liefdesdrankjes en een schattige baby-Goliath”, meldt 2K. De add-on kost 3 euro.

Professor Layton vs Phoenix Wright: Ace Attorney

Op 28 maart lanceert Nintendo Professor Layton vs Phoenix Wright: Ace Attorney exclusief voor de Nintendo 3DS-systemen. “Dames en heren van de jury, de wereld van een legendarische, puzzelkrakende geleerde zal op 28 maart botsen met die van een kundige, onkreukbare advocaat. Twee van de scherpste breinen ooit ontmoeten elkaar in de rechtszaal, de straten van Londen en de mystieke middeleeuwse stad Labyrinthia, waar ze te maken krijgen met magie, hekserij en allerlei mysteries en tegenstrijdigheden!” Als we maar geen nachtmerries krijgen van al die tegenstrijdigheden!

Murdered: Soul Suspect 

Square Enix meldt dat de bovennatuurlijke detectivethriller Murdered: Soul Suspect ook verschijnt voor de Xbox One en PlayStation 4. In de game begeleiden spelers de gedode detective Ronan O’Connor op zijn zoektocht naar zijn moordenaar; om zo te kunnen ontsnappen aan het voorgeborchte Dusk. De game verschijnt in juni ook voor de Xbox 360, PlayStation 3 en Windows-pc’s.

Civilization

Pc-game Sid Meier’s Civilization V: The Complete Edition is deze week beschikbaar. De editie bevat de naast de strategiegame ook twee uitbreidingspakketten, een nieuw scenario en alle eerder uitgebrachte content voor 40 euro. 

Thief

Van Thief, dat op 28 februari verschijnt voor pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One, is een nieuwe, lange trailer beschikbaar.

World of Tanks

Op 12 februari brengt World of Tanks de ’15 versus 15 team-based’ tactische online tankactie ook naar de Xbox 360. World of Tanks: Xbox 360 Edition is speciaal ontwikkeld voor de Xbox 360, waarop de game gratis te downloaden is voor gamers met een Xbox Live Gold-abonnement. Andere Xbox Live-leden krijgen een zevendaagse probeerperiode.

“De game bevat nieuwe intuïtieve controls, integratie met Xbox Live-toepassingen zoals Friends, Parties, Achievements en een speciale interface die ontworpen is voor ervaringen op het grote scherm”, meldt Microsoft. “World of Tanks: Xbox 360 Edition zal ook in-game-aankopen bevatten, zoals premium tanks, verbruiksartikelen en premium accounts om je ervaring een boost te geven.”

Naruto

Namco Bandai kondigt een nieuwe modus aan voor Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution aan, waarvan nog geen exacte verschijningsdatum is bekendgemaakt. Het gaat om gevechten tussen vier ninja’s, waarin de speler het moet opnemen tegen drie computergestuurde tegenstanders in de nieuwe Ninja World Tournament-modus. Dattebayo!

Gesponsorde artikelen