Left Right
scrollTop top

Gamenieuws Mario Kart, PS4, Batman, Killzone, Double Dragon…


Gamenieuws Mario Kart, PS4, Batman, Killzone, Double Dragon…

In dit overzicht vind je al het gamenieuws van de voorbije week:

Killzone: Shadow Fall

Sony meldt dat de multiplayerversie van Killzone: Shadow Fall van 4 tot 11 maart gratis speelbaar is voor alle PlayStation 4-gamers. Dat gebeurt ter ere van de lancering van het eerste gratis map pack, hoewel gespecialiseerde sites vermoeden dat het wel eens te maken zou kunnen hebben met de release van Titanfall op 13 maart. De langverwachte game verschijnt namelijk niet voor de PlayStation 4, dus het zou kunnen dat Sony een beetje van de buzz wil wegkapen.

Mario Kart gaat offline

Nintendo haalt op 20 mei de onlinefunctionaliteit voor heel wat games weg, waaronder Mario Kart Wii en Super Smash Brawl. De games blijven speelbaar, maar verliezen hun eventuele multiplayermogelijkheden en online leaderboards. Het gaat om games voor de Wii, DS en DSi. Spelletjes voor de nieuwere Wii U en 3DS worden niet getroffen. Een volledige lijst vind je onder meer bij GameSpot

LEGO Legends Of Chima Online 

Free-to-play online game LEGO Legends Of Chima Online, dat al versies heeft voor pc en Mac, is nu ook beschikbaar voor iOS. In de game, die enkel speelbaar is met een wifiverbinding, “kruipen spelers in de huid van dierlijke strijders uit de verschillende stammen zoals de Leeuw, Adelaar, Gorilla en Beer en maken het hun missie om het grootse en magische land van Chima te beschermen”, melden de makers. “Na het creëren en personaliseren van hun personage, ontdekken spelers gigantische gebieden uit de tekenfilmserie, zoals The Forest of Falling Leaves. Ze ontdekken verborgen geheimen en schatten, bouwen wapens en gadgets en verzamelen knopen en gouden stenen die hen helpen om hun Outpost uit te breiden. Spelers kunnen ook samen met hun vrienden strijden in epische gevechten en zo de kracht van Chi bemachtigen, die hen bovennatuurlijke krachten en energie geeft om vijanden te bestrijden.” Voor de ongeruste ouders bevat de game actief gecontroleerde chatfilters om het verzamelen en delen van persoonlijke informatie tegen te gaan. 

PlayStation 4

De PlayStation 4 is een daverend succes. Tijdens het openingsweekend in Japan verkocht Sony meer dan 322.000 toestellen, waardoor de PlayStation 4 in een dikke drie maanden de Wii U van Nintendo al heeft voorbijgestoken. En dat terwijl de Wii U al meer dan een jaar in de winkels ligt. Beide consoles gingen al meer dan 5,8 miljoen keer over de toonbank.

Resident Evil

Resident Evil 4 is nu als de Ultimate HD Edition beschikbaar voor pc. De horrorsurvivalgame kost 20 euro op Steam, en belooft HD-graphics met 60 frames per seconde. “Lijd in HD”, heet dat dan. Capcom meldt trots dat de game een Metacritic-score van 96 in de wacht sleepte.

Double Dragon en co

DotEmu, een Frans bedrijf gespecialiseerd in retrogames, viert deze maand zijn zevende verjaardag en houdt daarom solden, zowel voor handhelds als pc. Zo is bijvoorbeeld de Double Dragon Trilogy voor iOS en Android beschikbaar voor minder dan een euro. We gingen op de iPad even aan de slag met de eerste game in de reeks, en die speelt opvallend vlot. De drie knoppen (meppen, stampen en springen) staan op een goede afstand van elkaar, en werken ook vlot samen voor de fameuze elleboogstoten en flying kicks. Je kan de besturing ook aanpassen, en zowel de originele moeilijkheidsgraad nemen als een versie die wat gemakkelijker is voor een aanraakscherm. De game lijkt wel veel sneller te gaan dan de arcadeversie die we ooit vol trots uitspeelden met twintig frank.

Naast de handheldgames zijn ook meer dan 150 pc-games afgeprijsd. Bekijk de koopjes voor Android, iOS en pc.

Ook solden voor Assassin’s Creed

Ook Ubisoft houdt solden voor Assassin’s Creed 4: Black Flag. Dit weekend is de pc-versie 40 procent goedkoper, net als de season pass. 

Tales of Symphonia

Tales of Symphonia is terug in een HD-bundel voor PS3. Namco Bandai meldt dat de RPG-games met een real-timegevechtssysteem nieuwe snufjes bevatten, waaronder Japanse voice-overs, nieuwe 2D-art tijdens speciale Mystic Artes-aanvallen, kostuums en een casino-omgeving.

Castlevania

Castlevania: Lords of Shadow 2 ligt deze week in de winkels.

Planten en zombies

Multiplayershooter Plants vs. Zombies Garden Warfare is nu ook beschikbaar voor de Xbox 360 en Xbox One. Volgens PopCap Games combineert de game de kracht van de Frostbite 3-engine met de sappige humor, de wilde actie en de levendige landschappen van de serie. “In Plants vs. Zombies Garden Warfare kies je als speler een kant en ga je de strijd aan met je plant- of zombievijanden. Dat kan in verschillende speltypen met een indrukwekkend arsenaal aan wonderlijke wapens.”

Bizar avontuur

Namco Bandai meldt dat vechtgame JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle verschijnt op 25 april. Wie de game voorafbestelt, krijgt de sterke personages Yoshikage Kira en Shigekiyo Yangu erbij.

Jagen 

Wie graag eens al zittend dieren afknalt kan op 26 maart aan de slag met Cabela’s Big Game Hunter: Pro Hunts, dat dan verschijnt voor het PlayStation Network en Steam. In de realistische singleplayergame gidsen de vier experts Wade Middleton, Jim Shockey, Ralph Cianciarulo en Vicki Cianciarulo je door een reeks jachtpartijen op dieren van Noord-Amerika. De game is compatibel met de accessoires Top Shot Elite en Top Shot Fearmaster.

Trials 

Ubisoft meldt dat racegame Trials Fusion verschijnt in april. Daarbij zien we twee heel opmerkelijke dingen: ten eerste verschijnt de game niet voor de PlayStation 3, en ten tweede is de download een pak goedkoper dan de versie uit de fysieke winkel. Maar die bevat dan weer een season pass. De download verschijnt op 16 april voor Xbox 360, Xbox One, PlayStation 4 en Steam voor 20 euro. De versie met een schijfje én de season pass ligt een dag later in de winkels voor PlayStation 4, Xbox One en pc voor 40 euro.

Trials Fusion is volgens Ubisoft speciaal ontworpen voor de nieuwe generatie hardware. De game “schotelt spelers een onbeperkte reeks obstakels en uitdagingen voor tijdens hun race tegen de klok – en tegen spelers wereldwijd – om recordtijden vast te leggen.” De game bouwt voor op de physics-based gameplay van de voorgangers en bevat opnieuw een Editor-modus om zelf tracks maken.

Batman

Warner meldt dat in Cold, Cold Heart, de story add-on voor Batman: Arkham Origins, spelers de tragische oorsprong van het verhaal van Mr. Freeze ontrafelen en ze erachter komen hoe hij zijn rol als een van Batmans aartsvijanden verdiende. “Cold, Cold Heart speelt zich af op iconische locaties in Gotham City, waaronder Wayne Manor. Spelers worden voorzien van de krachtige ‘Batman Extreme Environment (XE) suit’ en vele nieuwe gadgets, zoals ‘Thermal Gloves’ en ‘Thermocharged Batarangs’. De game introduceert talloze uren met splinternieuw materiaal waar spelers zich doorheen vechten en ijzige landschappen, waarin spelers getuige zijn van de bloedstollende eerste ontmoeting tussen Mr. Freeze en de Dark Knight.” De DLC verschijnt op 22 april voor 10 euro of als onderdeel van de season pass. 

Risen 3

Piranha Bytes, de makers van Gothic en Risen, keren terug naar hun roots met de klassieke RPG Risen 3: Titan Lords waarin elke beslissing een invloed heeft op het verhaal. De game moet in augustus verschijnen voor de vorige generatie consoles en pc.

The Mighty Quest for Epic Loot 

The Mighty Quest for Epic Loot zit in de open bèta-fase op Steam en pc. Wie wil beginnen te plunderen moet zich met een Uplay-account aanmelden via www.themightyquest.com.  


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443