Left Right
scrollTop top

Gamenieuws One Piece, Metal Gear, Call of Duty, Diablo, Simcity, Child of Light, MotoGP…


Gamenieuws One Piece, Metal Gear, Call of Duty, Diablo, Simcity, Child of Light, MotoGP…

De winternachten worden korter, de zon schijnt. Maar met de gordijnen dicht heb je daar geen last van, en kan je lekker gamen zonder die vervelende schijn. Want er zijn games genoeg: deze week liggen Metal Gear Solid V: Ground Zeroes en Infamous: Second Son in de winkel, en volgende week mag je de Final Fantasy-remake verwachten. Zo veel games, zo weinig tijd, en dan zouden we Titanfall nog vergeten…

Xbox One

De kogel is door de kerk: de Xbox One verschijnt in België pas officieel in september. Dat meldt Microsoft, dat desondanks spreekt van de meest succesvolle Xbox-lancering ooit. De console moet in september ook in 25 andere landen in de winkels liggen.

Microsoft kondigt ook nog 25 nieuwe games van onafhankelijke gamesproducenten aan. Die worden gemaakt in het kader van het ID@Xbox-programma, waarmee het bedrijf zoveel mogelijk obstakels uit de weg wil ruimen voor indie-ontwikkelaars die dan zonder tussenkomst van een grote uitgever games kunnen maken voor de Xbox One.

Gauntlet

Warner kondigt Gauntlet aan, “een compleet gemoderniseerde actie-RPG-versie van de beroemde dungeoncrawler; die deze zomer beschikbaar is via Steam voor pc”. “Voor Gauntlet hebben we de arcadestijl van de originele game gecombineerd met een geheel nieuwe look en featureset, die ruimte biedt aan lokale en online gameplay voor vier spelers”, klinkt het.

Virtual Reality

Sony kondigt een virtualrealitybril voor de PlayStation 4 aan. Voorlopig gaat het nog om een prototype, maar de bril moet snel de concurrentie kunnen aangaan met de Oculus Rift. Sony heeft al wel meer headsets met een scherm gebouwd, maar deze keer is interactie mogelijk: draai je je hoofd, zal ook het personage in een game dat doen. Stoot je met dat ding op je hoofd een glas water om, dan zal je personage de rommel wel niet opkuisen.

Child of Light

Ubisoft toont een ‘achter de schermen’-trailer van Child of Light met uitleg van onder meer Patrick Plourde en Jeffrey Yohalem, bekend van de Assassin’s Creed-reeks.

Simcity

Het is nu eindelijk mogelijk SimCity in een offlinemodus te spelen. Maxis, de studio van uitgever Electronic Arts, zegt dat de modus meer dan een half jaar aan ontwikkeltijd heeft gekost. Aanvankelijk beweerden de makers zelfs dat een offlinemodus onmogelijk was. Al van bij de desastreuze lancering van de game vragen gamers erom, want de start werd namelijk gekenmerkt door falende servers, en zonder die servers was het gewoon onmogelijk om een regio nog maar op te starten.

Diablo III

Op 25 maart verschijnt Reaper of Souls voor Diablo III. De uitbreiding bevat onder meer veel blinkende loot. 

MXGP

In de derde trailer van MXGP – The Official Motocross Videogame staat de MX2-klasse centraal. De  game verschijnt op 28 maart voor PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360 en Windows.

Metal Gear

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes ligt morgen in de winkels voor PS4, Xbox One en hun voorgangers. De game speelt zich af in 1975 en is een proloog voor The Phantom Pain

The Last of Us

Het was al bekend dat topgame The Last of Us wordt verfilmd, maar inmiddels is ook duidelijk dat het scenario van de film het verhaal van het spel volgt. Dat speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin pollen mensen veranderen in een soort zombies. De game draait rond de tocht van Joel, een door het ruige leven gepokt en gemazeld man, en Ellie, een pubermeisje dat toevallig Joels pad kruist. De twee beginnen tegen wil en dank samen aan een helse missie, gehinderd door verschillende soorten besmette wezens maar ook door andere groepen overlevers en overheidstroepen.

Final Fantasy

Square Enix werkt aan een update voor MMORPG Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. De update Through the Maelstrom verschijnt op 27 maart. In de jongste trailer zie je nieuwe dungeons.. 

Call of Duty

Veel PS3-spelers van Call of Duty: Ghosts klagen dat ze ten onrechte uit het spel zijn geflikkerd door uitgever Activision. Het gaat om consolebans, waardoor de gamers op hetzelfde toestel ook niet met een andere account kunnen inloggen. Boze gamers klaagden onder meer op Reddit, waarna ontwikkelstudio Infinity Ward een reactie tweette.

Infinite Crisis

De open bèta van de free-to-play ‘multiplayer online battle arena’ (MOBA) Infinite Crisis is gestart. In de game kan je vechten met DC Comics-personages als Batman, Superman en The Joker. Gamers kunnen zich nu inschrijven en gratis spelen via www.infinitecrisis.com.

One Piece

Namco Bandai kondigt One Piece Unlimited World Red aan, een actie-avonturengame voor PS3, Vita, 3DS en Wii U. “The New World, vol uitdagingen en avontuur, is klaar om door Luffy en diens nakama te worden veroverd”, luidt het. “Spelers zullen eens te meer de rol van piraat op zich mogen nemen en de grappige avonturen van Luffy in tal van gevechten tegen sterke tegenstanders mogen herbeleven, én dat in een nog nooit gezien scenario. Wie is het mysterieuze personage dat met Luffy praat en wat zijn zijn plannen?”, klinkt het mysterieus. “Net zoals in de originele manga zullen spelers in nood de hulp kunnen inroepen van een vriend, dankzij een coöpmodus, of zullen ze minigames kunnen spelen, waaronder vissen en insecten vangen.” Altijd al gewild, een game om te vissen en insecten te vangen.

Wildstar

Sci-fi-MMO WildStar verschijnt op 3 juni, en vanaf vandaag kan je de game al bestellen. Spelers die de game pre-orderen krijgen toegang tot verschillende gesloten en open bèta-events. Ze ontvangen ook exclusieve in-game items zoals een rakethuis plus voordelen, zoals toegang tot de game op 31 mei, drie dagen voor de officiële lancering. Handig is ook dat ze namen van personages en guilds kunnen reserveren.

WildStar zal beschikbaar zijn in twee versies, melden NcSoft en Carbine Studios. “De Standard Edition bevat het spel, 30 dagen speeltijd en een Eldan Housing Décor item. De Deluxe Edition van WildStar bevat alle elementen van de Standard Edition, plus nog een groter pakket exclusieve content: een Eldan Hoverboard, een uniek kostuum, een unieke Eldan spelerstitel, en een limited-edition Eldan Set. De Deluxe Edition is zowel digitaal als in de winkel beschikbaar in de vorm van een limited edition collectable Steelbook.”

MotoGP

Gameontwikkelaar Milestone meldt dat MotoGP14 in juni verschijnt voor PlayStation 4, Xbox 360, Windows PC, PlayStation 3 en PlayStation Vita. “De game bevat vele technische verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, zoals een nieuw ontworpen engine die niet alleen het beste haalt uit de PlayStation 4 maar ook uit de vorige generatie consoles, een nieuwe geluidsengine, nieuwe real-time lichteffecten, nog nooit eerder vertoonde graphics in een motorracegame en tot slot een rijkere en meer ontwikkelde multiplayerervaring”, luidt het.

MotoGP14 bevat de circuits en rijders van het officiele MotoGP-seizoen 2014, rijders uit de MotoGP-klasse van 2013 en kampioenen uit het verleden. In totaal meer dan 100 rijders, alle officiële fabrikanten en 18 circuits. De game verschijnt voor PlayStation 4, Xbox 360, Windows, PlayStation 3 en PlayStation Vita.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443