Gamenieuws Pokémon, Titanfall, Thief, Batman, Just Dance, Dark Souls, Far Cry, Assassin’s Creed…

Gamenieuws Pokémon, Titanfall, Thief, Batman, Just Dance, Dark Souls, Far Cry, Assassin’s Creed…

De voorbije week verschenen interessante nieuwtjes en video’s van nieuwe games, met een speciale plaats voor griezelverhalen. The Evil Within, Dying Light en Dark Souls II beloven je namelijk allemaal monsters, en de nieuwste trailer van Thief is ook bijzonder creepy. Grote tegenstanders vind je in Titanfall en Evolve, terwijl nog een opmerkelijke uitspraak rond World of Warcraft verscheen in een artikel over gameverslaving. Verder vind je nog nieuwtjes over onder meer de South Park-game, Batman, Rabbids en Assassin’s Creed.

Gameverslaving

In Nederland zoeken steeds meer gamers hulp voor hun gameverslaving, blijkt uit cijfers die de NOS opvroeg bij acht verslavingsklinieken met een jeugdafdeling. In 2011 behandelden de acht instellingen 256 gameverslaafden, vorig jaar zochten 426 jongeren hulp. Dat is een stijging met 66 procent, terwijl de patiënten ook jonger en erger verslaafd zijn dan enkele jaren geleden.

De branchevereniging Dutch Games Association noemt elke verslaafde “er een te veel”. “Maar op het totale aantal jongeren gaat het hier om een kleine groep”, reageert voorzitter Horst Streck. Hij vindt dat gamedesigners een ethische verantwoordelijkheid hebben rond verslaving, en doet dan een opmerkelijke uitspraak. “Met de meeste games is niets mis, maar bij spellen als World of Warcraft, waar de sociale druk groot is om te blijven spelen, wordt wellicht een grens overschreden.” 

World of Warcraft is nog steeds een grote naam. Het aantal betalende spelers is aan het einde van 2013 met 200.000 gestegen naar 7,8 miljoen, blijkt uit de jaarcijfers van Activision Blizzard.

Mythische Pokémon

The Pokémon Company International onthult een nieuwe Pokémon uit de Pokémon X– en Pokémon Y-games. Het is een Rock- en Fairy-type Pokémon met de naam Diancie. “Tijdens gevechten kan Diancie een grote hoeveelheid diamanten produceren door lucht tussen de handen te persen. Deze diamanten gebruikt Diancie om vijanden mee aan te vallen en zichzelf te beschermen.” Diancie zit niet in de normale gameplay, en pas later wordt bekendgemaakt hoe je hem vindt. 

Bèta Titanfall open

Respawn Entertainment laat weten dat de bèta van het veelbelovende Titanfall voor alle Xbox One-gebruikers open is, terwijl de open bèta op de pc binnenkort ook start. Op de Xbox One moet je in de Game Store kijken bij ‘New Game Demos’, maar volgens Microsoft kan het even duren eer iedere gebruiker de testversie kan zien. De Xbox One- en Windows-versies van Titanfall verschijnen op 13 maart, de Xbox 360-versie op 28 maart.

The Evil Within 

Survivalhorrorgame The Evil Within van Shinji Mikami verschijnt op vrijdag 29 augustus in Europa voor Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4 , PlayStation 3 en pc. 

“Detective Sebastien Castellanos en zijn partners komen ter plaatse om een gruwelijke massamoord te onderzoeken”, luidt het. “Nadat hij getuige was van de afslachting van zijn collega’s door een mysterieuze kracht, loopt hij zelf in de hinderlaag en wordt hij bewusteloos geslagen. Wanneer hij ontwaakt, lijkt hij terechtgekomen in een verknipte wereld waar afschuwelijke schepsels tussen de doden ronddwalen.”

De makers beloven dus een speciale setting: “Gedetailleerde omgevingen, gruwelijke angst en een gecompliceerd verhaal vormen een innemende wereld. Met beperkte middelen tot je beschikking zul je vechten om te overleven en pure angst doorstaan in deze perfecte mix van horror en actie.”

Nintendo haalt slag thuis bij gerecht

Nintendo behaalde een overwinning bij het hooggerechtshof in München in een zaak rond piraterij. De rechter “stelt dat misleidingsapparaten, zoals spelkopieerapparaten die gemaakt zijn om het spelen van door piraterij verkregen spellen mogelijk te maken, illegaal zijn”, laat Nintendo weten. “SR Tronic, een in Duitsland gevestigde verkoper van misleidingsapparaten, is door het hof veroordeeld tot het betalen van 1 miljoen euro schadevergoeding. Als reactie op deze uitspraak heeft Nintendo bevestigd dat het zal doorgaan met het vervolgen van fabrikanten, commerciële verkopers en importeurs van misleidingsapparaten. In lijn met een recente uitspraak van Het Hof van Justitie van de Europese Unie in de zaak Nintendo vs PC Box, heeft het hooggerechtshof bevestigd dat het voornaamste doel van misleidingsapparaten het spelen van door piraterij verkregen videogames is. Nintendo neemt het initiatief voor deze acties niet alleen uit eigenbelang, maar ook in het belang van meer dan 1.400 bedrijven die videogames ontwikkelen en afhankelijk zijn van legale verkopen.” 

Just Dance 2014

Voor Just Dance 2014 zijn vier nieuwe songs beschikbaar voor 3 euro.

  •     Timber (Pitbull ft. Ke$ha)
  •     Rock N Roll (Avril Lavigne)
  •     Die Young (Ke$ha)
  •     Just Dance – alternate choreography (Lady Gaga ft. Colby O’Donis)

Ubisoft verkocht al 6 miljoen stuks van de game.

South Park

Vorige week kon je op newsmonkey al lezen wat je mag verwachten van de nieuwe South Park-game, hier kan je zien wat South Park-bedenkers Matt Stone en Trey Parker met Stick of Truth willen bereiken:

Hoofd Europese Xbox-afdeling weg

De baas van de Europese Xbox-afdeling van Microsoft stapt op. Chris Lewis werkte 25 jaar bij het bedrijf en was sinds de lancering van de Xbox verantwoordelijk voor de console. Microsoft zegt aan MCV dat Lewis zich wil toeleggen op andere interesses, zowel zakelijk als privé. Volgens Tweakers.net is het niet uitgesloten dat Lewis moest opstappen door de matig succesvolle lancering van de Xbox One in Europa. In veel landen is de Xbox One namelijk niet eens te koop.

Batman

Ophef aan het Batman-front, waar uitgever Warner Bros. een DLC uitbrengt voor Arkham Origins terwijl de game nog bugs bevat die de voortgang onmogelijk maken. En een patch daarvoor lijkt niet te zullen komen. 

Daarnaast is de Nintendo 3DS- en PlayStation Vita-titel Arkham Origins Blackgate nu ook beschikbaar op Xbox Live Arcade. De handheldgame heet Blackgate Deluxe Edition, en zou ook verschijnen op Steam. Waarschijnlijk volgt ook een versie voor het PlayStation-netwerk.

Dark Souls II

Namco Bandai meldt dat gamers die de Dark Souls II Black Armour Edition of de Dark Souls II Collector’s Edition al hebben besteld, een voucher zullen ontvangen die hen eerder toegang zal geven tot wapens uit het Black Armour Weapons Pack.

De game verschijnt op 14 maart voor PS3 en Xbox 360, en later op pc. 

Evolve

2K toont een veelbelovende trailer van Evolve, dat je online met vijf kan spelen. Een van de spelers bestuurt een enorm monster waartegen de andere vier vechten. De game moet later dit jaar verschijnen voor pc en de nieuwe generatie consoles.

Far Cry

Ubisoft brengt een Far Cry-bundel met de naam Far Cry The Wild Expedition uit voor de PlayStation 3, Xbox 360 en pc. Voor 40 euro krijg je Far Cry Classic, Far Cry 2, Far Cry 3 en Far Cry 3: Blood Dragon.

Far Cry Classic is voor de consoles ook apart te downloaden voor 10 euro.

Dying Light

In de nieuwe trailer van Dying Light vragen Warner Bros. Interactive Entertainment en Techland zich af wat een zombie-epidemie echt zou betekenen voor de mensheid. De video toont wat nog over is van de stad Harran na een uitbraak. “Wanneer de nacht valt moeten spelers alles op alles zetten om te overleven. Ze zullen zelfs keuzes moeten maken die hen doet twijfelen aan hun eigen menselijkheid”, luidt het. En dat allemaal vanuit onze luie zetel.

Wildstar

NCSoft toont een nieuwe video van Wildstar, een MMOG met humor waarin twee groepen tegen elkaar vechten.

Kiss

Voor Rocksmith 2014 zijn drie nummers van Kiss beschikbaar via XBLA, PSN of Steam. Het gaat om Detroit Rock City, Heaven’s On Fire en I Was Made For Loving You. Uit de jaarresultaten van Ubisoft blijkt dat de 1 miljoen verkochte exemplaren minder zijn dan verwacht.

Thief

Square Enix en Eidos-Montréal geven met de trailer The Thief Taker General’s Hunt meer info over het achtergrondverhaal en de personages van de corrupte en gehavende stad in Thief. “De Thief Taker General is commandant van de wacht van de Baron en heeft als belangrijkste doel om elke dief die hij te pakken kan krijgen op te hangen. Daarbij heeft hij zijn zinnen gezet op de grootst mogelijke prijs: Garrett, de Meesterdief. De Thief Taker General is corrupt tot op het bot en gebruikt angst om een buitensporige belasting te heffen in de onderwereld. Wie niet wil betalen, eindigt aan de galg. De Thief Taker General leidt ook een grootschalige, gruwelijke operatie waarbij de lichamen van mensen die zijn bezweken aan de mysterieuze ziekte ‘The Gloom’ worden verzameld en ontdaan van hun bezittingen zoals kleding, juwelen en zelfs kunstmatige ledematen en gouden tanden.”

De game verschijnt op 28 februari voor pc en consoles. 

Assassin’s Creed 

Voor Assassin’s Creed IV Black Flag is de tweede multiplayer-DLC, Guild of Rogues, beschikbaar. “In Guild of Rogues zullen drie nieuwe personages deelnemen aan de jacht, elk met een unieke set aan vaardigheden om te strijden voor de titel van de dodelijkste moordenaar”, meldt Ubisoft. Het gaat om The Siren, The Stoaway en The Shaman. Ubisoft verkocht maar liefst 10 miljoen stuks van de game.

Rabbids

Ubisoft & Sony Pictures Entertainment werken aan een langspeelfilm rond de zotte konijnen uit de Rabbids-franchise. Benieuwd of we hun lawaai een hele film zullen kunnen verdragen.

Gesponsorde artikelen