Gamenieuws PS4, Minecraft, Titanfall, Final Fantasy, Battlefield…

Gamenieuws PS4, Minecraft, Titanfall, Final Fantasy, Battlefield…

Crisis? Hoezo crisis? De PlayStation 4-consoles blijven de deur uitvliegen, en Sony zegt nog altijd moeilijkheden te hebben om te voldoen aan de vraag. Het bedrijf meldt dat al meer dan zeven miljoen exemplaren zijn verkocht. De kaap werd gerond op 6 april.

Voor het platform werden ook meer dan 20,5 miljoen stuks software verkocht, zowel in winkels als digitaal. Nog meer cijfers: via de share-knop werden al meer dan 135 miljoen fragmenten gedeeld.

Systeemupdate 1.70 zal binnenkort trouwens toelaten opgenomen beelden te bewerken met de app SHAREfactory. Dankzij de update zal je ook voorafbestelde games kunnen downloaden voor hun release, zodat je ze meteen kan spelen op de dag van verschijning. Er is nog geen datum geprikt voor de update: Sony houdt het op “gauw”.

Minecraft naar PS3

Minecraft ligt op 14 mei ook in de winkels voor de PlayStation 3. De game is al sinds eind vorig jaar beschikbaar als download, waardoor al meer dan 1,5 miljoen gamers de game digitaal kochten. Het is zo een van de meest succesvolle games van de dienst. De game verschijnt later dit jaar ook voor PlayStation 4 en de Vita. 

“Bouw, maak en ontdek een wereld waarin je kunt doen wat je wilt”, meldt Sony. “Graaf naar ongekende dieptes of maak de mooiste bouwwerken, van nederige stulpjes tot statige stadsgezichten. Speel alleen, ga samen met je vrienden op avontuur in de online multiplayer voor acht spelers of strijd op een gedeeld scherm in speltypen voor vier spelers. Verken de grenzen van je fantasie!” 

Titanfall

In mei verschijnt de eerste van drie DLC’s voor Titanfall met de naam Expedition. De download bevat de Frontier-kaarten Runoff, Swamplands en Wargames. “Kort na de Slag van Demeter trekken troepen van de IMC naar de verre Frontier-ruimte om hun wonden te likken”, luidt het.

“In dit onbekende gebied begint de IMC aan de bouw van een nieuwe vlootbasis, waarbij ze nieuwe verzamel- en filterinstallaties voor water gebruiken om de basis te ondersteunen. Wanneer bij het droogleggen van een moeras oude ruïnes en artefacten van onbekende oorsprong worden gevonden, stuurt Spyglass een archeologisch team op onderzoek.”

“In de tussentijd worden IMC-piloten op de nieuwe basis getraind met simulatiepods, in de hoop dat ze een herhaling van de verwoestende Militia-aanvallen op Angel City en IMC Airbase Sierra kunnen voorkomen.”

Is nog iemand trouwens opgevallen dat sinds een recente update in het groot MULTIPLAYER in het menu staat? Een beetje raar voor een game die enkel multiplayersessies en geen singleplayercampagne bevat, toch? Of gaan de makers misschien nog een grote verrassing uit hun mouw schudden in een toekomstige DLC?

Battlefield 4

Voor Battlefield 4 is uitbreiding Naval Strike beschikbaar, met daarin de vier nieuwe maritieme maps Lost Islands, Nansha Strike, Wave Breaker en Operation Mortar. De maps in de Zuid-Chinese Zee “zijn bedoeld voor intense maritieme actie op scheepswerven, in vissersdorpjes en op rotsachtige eilanden,” meldt Electronic Arts. Daarnaast krijg je vijf nieuwe wapens, twee additionele gadgets, een amfibisch hovercraftvoertuig, tien opdrachten en de nieuwe Carrier Assault-modus, een eerbetoon aan de Titan-modus van Battlefield 2142.

Final Fantasy

MMORPG Final Fantasy 14: A Realm Reborn heeft dankzij de release voor de PlayStation 4 deze week al meer dan twee miljoen registraties. Square Enix zegt wel niet hoeveel spelers Eorzea aan het verkennen zijn op de nieuwste console van Sony, maar een half jaar geleden had de game 1,5 miljoen geregistreerde accounts, meldt Joystiq. In februari sprak een trailer over 1,8 miljoen avonturiers, van wie volgens de makers in maart zo’n 500.000 dagelijks inlogden. 

Wildstar

NCSOFT en Carbine Studios tonen “enorme vestingen, spannende gevechten en een grote buit” in de Warplots-video van MMORPG Wildstar.

Infinite Crisis

Op 30 april verschijnt onbegrepen tienerheld Blue Beetle in Infinite Crisis, een free-to-play MOBA of Multiplayer Online Battle ArenaHet DC Universe-personage Jamie Reyes heeft permanent een kapotte kosmische kever aan zijn lijf die een gevechtsharnas tevoorschijn kan toveren.

“De kever vertelde Jamie dat hij Khaji-da genoemd werd en als levend instrument gebruikt werd door de Reach, een buitenaards imperium dat gericht is op veroveringen. Khaji-da, ontworpen om de geest van zijn gastheer te besturen, wilde Jamie gebruiken als instrument van de Reach, om de weg vrij te maken voor hun invasie. De kever raakte echter beschadigd, wat het geluk van Jamie was en hij zo zijn vrije wil behield.” Hip hip hoera voor Jamie!

Just Dance

Ubisoft meldt trots dat Just Dance 2014 in de prijzen is gevallen. De dansgame kreeg de Gouden K van Ketnet, iets waarvoor bijna 30.000 Ketnetters online hun stem uitbrachten. Eind maart won de game ook een Kids Choice Award voor favoriete game van Nickelodeon. Proficiat Ubisoft!

Child of Light

Ubisoft hoopt ook prijzen te winnen met Child of Light, een spel met een unieke look dat verschijnt op 30 april.

Gran Turismo

Nissan en Sony kondigen de zesde editie van de NISMO PlayStation GT Academy aan, een echte raceopleiding voor gamers. Op 21 april start de onlinekwalificatie via de PlayStation-game Gran Turismo 6, waardoor gamers de nieuwste NISMO Athlete kunnen worden, een van de elitecoureurs die voor Nissans autosporttak NISMO rijden.

“De verbluffende resultaten van ex-winnaars op het circuit tonen aan dat de gamersopleiding een succes is”, meldt de gamestak van Sony. “De Brit Jann Mardenborough, met een podiumplek tijdens de 24 uur van Le Mans op zijn palmares, komt in 2014 uit in de GP3, een van de opstapklassen van de Formule 1. Sinds zijn GT Academy-titel in 2011 heeft hij een stormachtige ontwikkeling meegemaakt als coureur voor Arden International en als deelnemer aan het Red Bull Racing Driver Development Programme.”

“Ondertussen heeft de eerste winnaar, de Spanjaard Lucas Ordoñez, de oversteek naar Japan gemaakt. In 2014 racet hij daar voor NISMO in het zware Super GT-kampioenschap. Net als de winnaar van GT Academy 2012, Wolfgang Reip uit België, doet Lucas deze zomer bovendien mee aan de 24 uur van Le Mans met Nissans fascinerende ZEOD RC, in de Garage 56-klasse.”

“Mede dankzij deze successen blijft GT Academy internationaal groeien. In 2014 worden nieuwe kampioenen geleverd uit de competities in Europa, Duitsland, de Verenigde Staten en de nieuwe International GT Academy, voor Australië, India, het Midden-Oosten (Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Oman, Bahrein, Saoedi-Arabië, Libanon en Koeweit), Mexico en Thailand. Na een intens Driver Development Program van drie maanden, een van de beste raceopleidingen ter wereld, kwalificeren de vijf internationale GT Academy 2014-kampioenen zich uiteindelijk voor de ultieme prijs: met een Nissan meedoen aan de slopende 24 uur van Dubai in januari volgend jaar.”

Je kunt meedoen aan GT Academy via Gran Turismo 6 voor PlayStation 3. Deelname-informatie vind je op Facebook en gran-turismo.com.

Airmech Arena

Deze zomer lanceren Ubisoft en Carbon Games AirMech Arena op Xbox Live. Het gaat om een snelle, free-to-play pc-game waarin spelers “reusachtige transformerende robots besturen waarmee ze basissen veroveren en beschermen terwijl ze een gigantische leger opbouwen om golven van vijanden te bestrijden. AirMech Arena ondersteunt singleplayer, coöperatieve multiplayer en competitieve multiplayer voor teams van twee tot drie spelers.”

Machtige queesten voor beesten

Nog uit het kamp van Ubisoft komt een trailer met beestjes voor The Mighty Quest for Epic Loot. “De huisdieren in Mighty Quest hebben twee belangrijke bezigheden”, luidt het. “Ze vergezellen de spelers tijdens hun avonturen want ze worden nog wel eens eenzaam in de grote kastelen. Daarnaast zijn ze erg handig want ze rapen alle spullen op die spelers tegenkomen op hun strooptochten door naburige kastelen.” Apport, Fido!

Gesponsorde artikelen