Left Right
scrollTop top

Gamenieuws Watch_Dogs, Batman, Call of Duty, Mario Kart en meer


Gamenieuws Watch_Dogs, Batman, Call of Duty, Mario Kart en meer

Terwijl met Thief en South Park: The Stick of Truth net twee grote titels van het nieuwe jaar zijn verschenen, kijken we toch vooral uit naar wat nog moet komen. Watch_Dogs bijvoorbeeld, waarvan we nu eindelijk weten wanneer die topper in de winkels ligt. Of de nieuwe Batman-game, waarvan de trailer héél straf is. De komende weken mag je op newsmonkey alleszins recensies verwachten van onder meer Dark Souls 2, Titanfall en de nieuwe Castlevania, maar eerst krijg je nog dit gamenieuws:

Watch_Dogs

Ubisoft heeft eindelijk de lanceerdatum van Watch_Dogs bekendgemaakt. De game had normaal eind 2013 moeten verschijnen, maar werd uitgesteld, tot groot verdriet van Onze Man die na een sessie op Gamescom amper kon wachten om zich er thuis mee te kunnen opsluiten. In de game, die zich afspeelt in Chicago, speel je een hacker die echt alles kan hacken met zijn smartphone. Zo controleert hij slagbomen, verkeerslichten, beveiligingscamera’s, ophaalbruggen, etc.

Watch_Dogs verschijnt voor PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en pc, terwijl je voor de PlayStations een uur extra gameplay krijgt. De Wii U versie verschijnt later. Ubisoft heeft alvast nog een nieuwe trailer klaar:

Batman

Nog straffer is de eerste trailer van Batman: Arkham Knight, het slotstuk van de Arkham-franchise dat dit jaar moet verschijnen voor Xbox One, PS4 en pc. “Batman staat oog in oog met de ultieme bedreiging voor de stad die hij gezworen heeft te beschermen”, melden Warner en DC over de game van Rocksteady Studios.

“De Scarecrow keert terug en voegt zich bij een imposante lijst superschurken, waaronder Penguin, Two-Face en Harley Quinn om The Dark Knight voor altijd te verslaan.”

Opmerkelijk is dat je de batmobiel kan besturen. 

Mario Kart

Nintendo kondigt de Mario Kart 8 Limited Edition-bundel aan, die een ‘spiny shield’-hebbeding bevat. Op een zwart en transparant voetje nog wel. De game verschijnt op 30 mei voor de Wii U, en wie niet tot dan wil wachten, kan vanaf 27 mei die goeie ouwe Super Nintendo-versie downloaden via de Virtual Console. Wie de game voor 30 juni koopt, krijgt tot die dag 8 euro korting bij de aanschaf van Mario Kart 8.

Call of Duty

Activision en Infinity Ward kondigen Devastation aan, de tweede DLC voor Call of Duty: Ghosts met vier multiplayermaps. Opvallend daarbij is Behemoth, een map die zich afspeelt op een enorme graafmachine. In Ruins kan je dan weer een vulkaan laten exploderen. Collision vindt plaats op een containerschip, terwijl Unearthed gebaseerd is op de populaire map Dome van Modern Warfare 3.

De DLC bevat ook het nieuwe wapen Ripper, “een tactisch 2-in-1 machinegeweer / aanvalsgeweer dat je in alle multiplayermaps kunt gebruiken. Ripper biedt je tijdens een gevecht de flexibiliteit om snel te schakelen tussen de twee geweren om nauwkeurig te schieten over korte- en lange afstanden”, luidt het. “De Extinction-saga wordt in de nieuwe DLC vervolgd met Episode 2: Mayday. Na de gebeurtenissen van Nightfall betreden gamers in het tweede deel van Extinction een verlaten onderzoeksschip, waar ze worden geconfronteerd met twee nieuwe buitenaardse vijanden: Seeders en de gigantische Kraken.

Activision heeft de aanpassingsmogelijkheden voor Call of Duty: Ghosts ook uitgebreid met drie character skins (Vladimir Marakov, Zakhaev en Rorke) en een speciaal Hazmat Suit. “Hoewel het niet veel bescherming zal bieden, zorgt het pak er wel voor dat je goed opvalt in de menigte tijdens een multiplayerwedstrijd”, klinkt het. Het Makarov Legend Pack bevat nog wapencamouflage en een draadkruis, patch, playercard en achtergrond.

Dit weekend kan je op Xbox Live trouwens gratis de multiplayer van Call of Duty: Ghosts uitproberen. De demo bevat drie multiplayermaps (Strikezone, Warhawk, en Prison break), drie multiplayermodi (Search & Rescue, Domination en Team Deathmatch) en de originele Extinction-gamemodus.

The Hobbit

Lego The Hobbit kan je samen met een vriend spelen, is te zien in de nieuwe trailer. “Thorin en de 13 dwergen werken samen in een hilarisch en spannend avontuur op weg naar het dwergenkoninkrijk Erebor”, luidt de plot. De game verschijnt voor zowat alle platformen.

PS4

Sony meldt trots dat de PlayStation 4 wereldwijd al meer dan 6 miljoen keer verkocht is. En dat op amper vier maanden tijd. Van de software gingen 13,7 miljoen stuks de deur uit.

Child of Light

Ubisofts Child of Light, de poëtische turn-based RPG die voor 15 euro digitaal verschijnt op 30 april, ligt die dag ook in de winkels als Deluxe Edition voor PlayStation 3, PlayStation 4 en pc. Dat pakket bevat onder meer een poster, een artbook en een sleutelhanger van vuurvlieg Igniculus. Daarnaast krijg je ook extra in-gamecontent zoals een bonusavontuur, een nieuw personage en een aantal verzamelvoorwerpen. PlayStation-gamers krijgen de game voor beide platformen. 

Child of Light is geïnspireerd door klassieke sprookjes en nodigt je uit voor een episch avontuur in de magische wereld Lemuria”, meldt Ubisoft. “Onthul mysteries, neem deel aan beurtelingse gevechten zoals in klassieke RPG’s en ontdek het mythische koninkrijk. Kruip in de huid van Aurora, een kind weg van thuis dat in haar avontuur om huiswaarts te keren, de zon, de maan en de sterren moet terugbrengen. Die worden gevangen gehouden door de mysterieuze ‘Koningin van de Nacht’. Samen met Igniculus de vuurvlieg en andere vrienden, komt Aurora oog in oog te staan met haar grootste angsten. Versla draken en andere mythische wezens in deze moderne versie van een ‘coming of age’-verhaal.”

GoD Factory: Wingmen

Namco Bandai lanceert nog dit jaar GoD Factory: Wingmen, dat draait rond ruimtegevechten. “Spelers moeten het in tactische ‘4 vs 4’-wedstrijden tegen elkaar opnemen en elkaars Carrier zien te vernietigen”, luidt het. “Spelers kunnen nadien credits verdienen waarmee ze krachtige en exotische onderdelen kunnen kopen om hun schepen mee uit te bouwen en de gevechten zo meer en meer naar zich toe te trekken.” De game verschijnt voor pc, Mac en Linux. 

Platformines 

Platformines van Magiko Soft belooft dan weer retro-achtig spelplezier met een mix van 16-bits platformactie met RPG- en shooterelementen. In Platformines vind je “een gigantisch netwerk van mijnen, vol dodelijke vijanden, vallen en schatten. Je eigen 2D-held kan je naar believen aanpassen en laten zoeken naar verborgen schatkisten, zakken vol goud en brutale wapens in een wereld die constant verandert.” De game komt op 28 maart naar pc via Steam.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443