Left Right
scrollTop top

Gamenieuws Watch_Dogs, The Last of Us, Wolfenstein, Elder Scrolls, Mario Kart…


Gamenieuws Watch_Dogs, The Last of Us, Wolfenstein, Elder Scrolls, Mario Kart…

Deze week hebben we een flinke lading erg divers gamenieuws, met uitleg en trailers over RPG’s, racegames, MMO’s, vechtgames, shooters, avonturengames en survivalhorrorgames. Met andere woorden: iedere gamer vindt wel zijn gading in ons overzicht van alle nieuwtjes van de voorbije week.

The Last of Us

Het hing al een tijd in de lucht, maar The Last of Us is nu ook officieel aangekondigd voor de PlayStation 4. De game krijgt de stempel Remastered mee en bevat de singleplayer-DLC en twee multiplayeruitbreidingen. De graphics worden 1080p, de textures krijgen een upgrade, de modellen van de personages worden opgepoetst en ook de schaduw- en lichteffecten krijgen een make-over. Een precieze lanceerdatum is nog niet bekend.

Watch_Dogs

Ubisoft zoekt gamers die Aiden Pearce willen spelen in een filmpje dat wordt opgenomen op 17 april. Wie zin heeft, kan voor 15 april een mailtje met foto en motivatie sturen naar info@ubisoft.be. Meer info over de actie staat op een Facebookpagina.

De game Watch_Dogs is verkrijgbaar vanaf 27 mei 2014 voor PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, en Windows. Later volgt de Wii U. In onderstaande video zie je de inhoud van de Vigilante Edition.

Nieuwe zombie-MMO

Sony Online Entertainment onthult H1Z1, een zombie-MMO die al binnen vier tot zes weken speelbaar moet zijn op Windows en PlayStation 4. Het bedrijf heeft een teasersite online gezet die verwijst naar een SubReddit met onder meer deze video. 

Bound by Flame

In de wereld van H1Z1 zal je volgens de makers veel in brand kunnen steken, en vuur staat ook centraal in Bound by Flame. Ontwikkelaar Spiders Studios toont het vechtsysteem van de RPG waarin je onder meer kan vechten als Pyromancer – klinkt cool! De game verschijnt op 9 mei voor op PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox 360 en pc. 

Nintendo-nostalgie

Nintendo brengt op 25 april NES Remix 2 uit, dat een ‘Championship Mode’ zal bevatten. Daarin worden spelers uitgedaagd om de hoogste totale score te halen in onderdelen uit Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3 en Dr. Mario. De game combineert uitdagingen uit vele verschillende klassieke NES-spellen, zoals Kid Icarus, Kirby’s Adventure en Metroid

Tomodachi Life

Nintendo laat nog weten dat Tomodachi Life verschijnt op 6 juni voor de 3DS. “Bouw met Mii-personages een levendige fantasiegemeenschap met vrienden, familieleden en je favoriete beroemdheden uit de tv-, film- en sportwereld”, luidt het. “Elk Mii-personage komt tot leven met zijn eigen stem en persoonlijkheid op een eiland waar altijd weer iets nieuws en grappigs te beleven valt. Dankzij de emotionele band die je al hebt met al je bekende personages, wil je niets missen van het drama, de intriges en de hilariteit die ontstaat wanneer iedereen zijn dagelijkse leventje leidt en op elkaar reageert. Zo evolueert je gemeenschap op onverwachte, vaak dolkomische manieren.” Klinkt een beetje als Temptation Island zonder de (pogingen tot) seks. Het Japanse bedrijf meldt nog dat tomodachi vriend betekent, en dat de franchise razend populair is in Japan. 

JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle

Minder dolkomische en hilarische taferelen vind je in de PS3-demo van JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle, die nu beschikbaar is. De vechtgame verschijnt op 25 april.

Child of Light

De ene trailer is de andere niet, maar als je deze week slechts eentje bekijkt, neem dan deze, die gaat over hoe onder meer het geluid van Child of Light tot stand kwam. Want de voetstapjes en vleugeltjes die je hoort, moeten echt worden opgenomen, en het kan nooit kwaad daar even bij stil te staan. Ubisoft schakelde de Canadese componiste Coeur de Pirate en een orkest in voor de soundtrack, en Cirque de Soleil Media voor de theatrale vormgeving van beelden. Sjiek!

The Evil Within

Tango Gameworks presenteert een nieuwe trailer van survivalhorrorgame The Evil Within, die verschijnt op 29 augustus. “Detective Sebastien Castellanos en zijn partners komen ter plaatse om een gruwelijke massamoord te onderzoeken”, luidt het. “Nadat hij getuige was van de afslachting van zijn collega’s door een mysterieuze kracht, loopt hij zelf in de hinderlaag en wordt hij bewusteloos geslagen. Wanneer hij ontwaakt, lijkt hij terechtgekomen in een verknipte wereld waar afschuwelijke schepsels tussen de doden ronddwalen. Sebastian begin aan een angstaanjagend avontuur met als doel te overleven en te ontdekken wat er achter dit onvoorstelbare kwaad zit.” Wij gokken op nog meer onvoorstelbaar kwaad.

The Crew

Ubisoft heeft een lanceerdatum geprikt voor The Crew, al gebeurde dat toch met een erg bot pijltje, want verder dan ‘de herfst’ komen ze nog niet. Volgens de uitgever is The Crew “een revolutionaire en actievolle racegame die spelers meeneemt op een roekeloze rit door de gigantische open wereld van de Verenigde Staten, vol eindeloze uitdagingen en online spelers.” Ontwikkelaar Ivory Towers meldt nog dat de game op zowel de PS4 als de Xbox One een framerate van 30fps moet halen op een resolutie van 1080p.

Wie het spel voorafbestelt krijgt drie verschillende packs met de 2015 Ford Mustang GT, de RAM SRT-10 en de BMW Z4 sDrive35is. De Limited Edition geeft dan weer exclusieve toegang tot de Mini Cooper S 2010, maar elke pre-order bevat alleszins een set custom onderdelen voor je wagen en ‘crew credits’.

Wolfenstein

Wolfenstein: The New Order speelt zich in 1960 af in een wereld waar de nazi’s hebben gewonnen, en waarin ze bovendien een hoop technologie hebben ontwikkeld waarmee ze gruwelijke machines in elkaar hebben geflanst. In de shooter trek je door Europa om die oorlogsmachines 1te vernietigen. Wolfenstein: The New Order verschijnt voor Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360, PlayStation 3 en pc op dinsdag 20 mei. Wie de game op voorhand bestelt krijgt toegang tot de DOOM Beta.

The Elder Scrolls Online

De eerste extra content voor The Elder Scrolls Online wordt Craglorn, dat volgens de makers een nieuwe verhaallijn en uitdagende gameplay bevat, speciaal ontworpen voor groepjes veteranen, van vierspelerquests tot twaalfspelertrials.

Ghost Recon Phantoms

Ghost Recon Phantoms is beschikbaar, en Ubisoft heeft daarrond twee afleveringen van de webserie Ghost Recon Phantoms: The Journey klaar. 

Mario Kart

Nintendo presenteert nieuwe personages en circuits van Mario Kart 8. “De game toont de beroemde kartraces voor het eerst in HD en introduceert originele parkoersontwerpen met een nadruk op de nieuwe antizwaartekrachtfunctie, die spelers op de kop of langs verticale baanstukken laat racen”, luidt het. “Coureurs kunnen ook genieten van diverse geliefde elementen uit de serie, zoals de terugkeer van online-races voor twaalf spelers, races voor vier spelers op een gesplitst scherm, hanggliders, onderwaterraces en motorfietsen.”

Koeien beschermen tegen aliens

Bandai Namco brengt via Steam vandaag Beware Planet Earth uit, een mix van klassieke tower defence en time management, ontwikkeld door Lightmare Studio. Het spel is geïnspireerd op horror- en sci-fi-films uit de jaren 50. “In de game moet je je koeien beschermen en redden bij een invasie van Marsmannejes. Om dit voor elkaar te krijgen heb je verschillende opties en mogelijkheiden, zoals effectieve verdediging vanop de gebouwen, grappige valstrikken, of het gebruik van hun Zapper om de kleine groene mannen zo direct als mogelijk een halt toe te roepen.” Later verschijnt een versie voor smartphones.

Ook beschikbaar deze week: Titanfall voor de Xbox 360, Lego Friends voor de Nintendo DS, Lego The Hobbit voor de meeste consoles en de gratis iOS-game Trials Frontier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443