Gangnam Style doet het nog altijd: 2 miljard views op YouTube

Gangnam Style doet het nog altijd: 2 miljard views op YouTube

De hit Gangnam Style van de Zuid-Koreaan Psy is ondertussen twee jaar oud en lijkt ondertussen ancient history. Maar het nummer leeft nog voort. Getuige daarvan: de  videoclip bereikte de nieuwe, onwaarschijnlijke mijlpaal van 2 miljard views op YouTube. 

Gangnam Style werd gereleased in juli 2012 en was een wereldhit tegen oktober. Enkele maanden later bereikte de videoclip zijn eerste mijlpaal: één miljard views. Daarmee stootte het Justin Biebers Baby van de troon. Die videoclip bereikte ondertussen als enige andere de kaap van het miljard, maar moet in Gangnam Style duidelijk zijn meerdere erkennen. 

Gangnam Style haalde één record niet binnen: het meeste views op één dag. Dat was weggelegd voor de videoclip van een andere hit van Psy: Gentleman die op één dag 38 miljoen bekeken werd. Het heeft hier nooit potten gebroken, maar elders in de wereld slaat het duidelijk wél aan. 

De populariteit van nummer én videoclip zijn niet ver te zoeken: een aanstekelijk, vrolijk deuntje, onverstaanbaar op de ‘Ga mngnam Style’ na gecombineerd met een idioot dansje en een absurde videoclip waar je naar kan blijven kijken. 

Gesponsorde artikelen