“Ge zijt ne flipflop”, scherpe uithaal van Crevits (CD&V) tegen sp.a krijgt hilarisch eigen leven op sociale media

De hervormingsplannen van de regering voor het secundair onderwijs zijn veel te vrijblijvend en missen ambitie. Dat vindt oppositiepartij sp.a. “Schuldig verzuim”, klonk zelfs de beschuldiging vanuit sp.a-politica Caroline Gennez richting minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Dat laat Crevits niet zomaar gebeuren. Volgens haar heeft de oppositiepartij het masterplan van de hervormingen in de vorige legislatuur gewoon gesteund en daarom slaat ze keihard terug: “Ge zijt ne flipflop, u en uw partij!” 

Het was weer feest vanmiddag in het Vlaams Parlement. Dit keer was het raak tussen sp.a-politica Caroline Gennez en minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). De hervormingsplannen van het onderwijs missen ambitie en zijn veel te vrijblijvend, klinkt de beschuldiging vanuit de oppositiepartij naar Crevits. “Schuldig verzuim”, oordeelde Gennez zelfs keihard. Crevits kreeg de wind van voren, maar dit liet ze niet zomaar over zich heen komen.

Volgens Crevits passen de hervormingen perfect in de uitvoering van het masterplan voor het onderwijs dat de sp.a in de vorige legislatuur heeft gesteund. En dus haalt Crevits keihard uit: “Mijn mond valt open. Wat ge in de overige legislatuur hebt beleden met het masterplan, kraakt ge nu af. Ge zijt ne flipflop, u en uw partij!” Wat ze waarschijnlijk niet had voorzien, is dat de uitspraak een volledig eigen leven zou gaan leiden op sociale media. Onder de hashtag #gezijtneflipflop – die al een paar uur trending is – delen mensen de meest hilarische tweets over dingen waaraan ze een hekel hebben.

Moment suprême van Crevits inmiddels legendarische uitspraak

Het was vervolgens radio MNM die als eerste met de uitspraak op sociale media aan de haal ging en de hashtag #gezijtneflipflop lanceerde

And repeat

De ene grap na de andere wordt gelost

“Briljant, gewoon briljant”

En uiteraard komen ook de flip flop-moppen naar boven

Zou de man van Crevits van flip flops houden?

Door een oproep van MNM verandert de #gezijtneflipflop in een synoniem voor alles waaraan je een hekel hebt

Direct wordt de staking bij het spoor genoemd

Maar ook stakers in het algemeen

Vooral studenten die nu midden in de blok zitten luchten hun hart

Wat heel begrijpelijk is

’t Is duidelijk welke vakken niet populair zijn

Maar dit is ook wel echt een nare inderdaad

Jep, #gezijtneflipflop heeft op sociale media een heel eigen leven gekregen

Meer
Lees meer...