Gearresteerde Brusselse rapper haalt uit naar politie en media na rellen

Gearresteerde Brusselse rapper haalt uit naar politie en media na rellen

De Brusselse rapper D.J. heeft met zijn groep Benlabel een nieuwe track met videoclip uit, waarin hij kritiek heeft op de manier waarop de rellen van afgelopen weekend in Brussel werden afgehandeld. Hij werd even gearresteerd en vindt dat hij als zondebok wordt behandeld. Ook zegt de rapper tegen zijn luisteraars dat ze de media niet moeten geloven.

Na de voetbaloverwinning van Marokko tegen Ivoorkust van vorige week zaterdag ontstonden er in het centrum van Brussel rellen toen zo’n driehonderd mensen aan de Beurs verzamelden. Er werd over wagens gelopen, het straatmeubilair en de voorbereidingen voor Winterpret werden beschadigd en de politie werd bekogeld met projectielen. Dat schrijven de kranten van De Persgroep en de VRT.

De Brusselse rapper D.J. van de groep Benlabel werd deze week even opgepakt. Zo had die een bericht op Facebook gepost, waarin hij opriep om de Lemonnierlaan “in brand te zetten”. Hij werd later opnieuw vrijgelaten. Daarop heeft hij nu hevige kritiek in zijn nieuwe nummer Droit de Response, Recht van Antwoord in het Frans. “De politie had beloofd de leiders te arresteren”, klinkt het. “Maar dat konden ze niet. Ze hadden een schuldige nodig. We worden gezien als beesten, als barbaren en we moeten het op 5 januari gaan uitleggen in de rechtbank.”

In de clip zegt D.J. ook expliciet dat de media onjuiste informatie verspreid had over wat er na de match gebeurde en over de arrestatie van D.J. De rapper raadt zijn fans aan om niemand te geloven.

Woensdag kwam het tot nieuwe rellen na een vreedzame oproep van de Franse rapper Vargasss 92.

De videoclip:

Gesponsorde artikelen