“Gebruik zonnecrème”: Hugh Jackman strijdt weer tegen huidkanker en deelt daar graag een Insta over

“Gebruik zonnecrème”: Hugh Jackman strijdt weer tegen huidkanker en deelt daar graag een Insta over

Wolverine mag dan zo goed als onaantastbaar zijn, Hugh Jackman, de acteur achter het X-men personage is dat allesbehalve. En dat toont hij nu ook in een Instagram-post waarbij hij een flink verband op z’n neus zitten heeft. Jackman heeft namelijk regelmatig last van vlekjes op z’n huid, en regelmatig moet er eentje verwijderd worden omdat er kanker vastgesteld wordt.

De Australische acteur Hugh Jackman, vooral bekend als Logan of Wolverine, de onschendbare X-man met adamantiumklauwen heeft een duidelijk advies voor z’n fans: gebruik zonnecrème. Jackman passeerde namelijk bij de dermatoloog voor een verdacht vlekje op z’n neus. Conclusie: basaalcelcarcinoom, of in gewone woorden: huidkanker.

Het vlekje moest worden weggehaald, en Jackman documenteerde die kleine operatie in een Instagram-post. “Nog maar eens een basaalcelcarcinoom”, zegt hij daar. “Het ziet er erger uit met een verband dan zonder, ik zweer het.” Dat bericht komt nu ongeveer een jaar na een vergelijkbare selfie, ook met verbandje en nadat hij een vlek liet wegnemen.

Sinds 2013

Jackman kreeg de huidkankerdiagnose in 2013, en sindsdien is hij op kruistocht om iedereen regelmatig zonnecrème te laten smeren. Z’n vrouw, Debora-Lee Furness had namelijke een vlekje opgemerkt op z’n neus. Een doktersbezoekje later bleek het effectief om kanker te gaan. Huidkanker is gelukkig, als het op tijd opgespoord wordt, makkelijk te behandelen. Voor Jackman betekent dat elke drie maanden een retourtje naar de dermatoloog, regelmatig met een kleine operatie tot gevolg.

In 2015 zei Jackman aan People dat het in Australië iets vrij gewoons is. “Ik heb nooit zonnecrème gebruikt, dus ik was een uitstekende kandidaat om ooit huidkanker te krijgen. Maar het woord kanker horen is natuurlijk altijd heel moeilijk.” Conclusie: smeer die factor 30 maar goed uit. Jackman is binnenkort te zien in ‘Logan’.

Jackman zette zelf een selfie, mét verband, op Twitter.

Gesponsorde artikelen