Gebruikt Melania Trump een dubbelganger? Volgens deze actrice, en duizenden anderen, wel …

Gebruikt Melania Trump een dubbelganger? Volgens deze actrice, en duizenden anderen, wel …

“Will the real Melania please stand up?” Dat vroeg de Amerikaanse actrice Andrea Wagner Barton zich vorige week af op Facebook. Ze lanceerde de theorie dat Melania Trump een dubbelganger gebruikte en dus zelf niet naast manlief liep. Haar Facebookpost werd meteen meer dan 100.000 keer gedeeld.

Vrijdag stond Melania als trouwe first lady haar man Donald Trump bij. Maar volgens sommigen was het helemaal niet Melania die naast de president stond maar een dubbelgangster.

Samenzweringstheorie

Ook Marina Hyde, columniste voor The Guardian en dus niet de eerste de beste, was overtuigd: de Melania naast Trump was een imitator. “Theorie: ze heeft hem weken geleden al verlaten”, schreef ze in een tweet. De vraag is natuurlijk hoe serieus Hyde het bedoelde, maar het was genoeg om een hele samenzweringstheorie op te starten.

Dat Trump in een statement over Puerto Rico dan nog eens net een beetje te veel de nadruk legde op de aanwezigheid van zijn vrouw was voor velen de bevestiging. “Mijn vrouw, Melania, ze staat hier net naast mij”, zei hij. “Exact wat iemand wiens vrouw Melania er net NIET is, zou zeggen”, tweette Sam Stryker van Buzzfeed.

Amerikaanse media waren er echter snel bij om de theorie te ontkrachten. Zo zouden er andere foto’s zijn van het event waarop het wel duidelijk is dat het de echte Melania is. Maar dat sloegen de samenzweringstheoretici natuurlijk in de wind.

Ze vinden de beelden bewijs genoeg:

Anderen amuseerden zich dan weer kostelijk met de theorie:

De Facebookpost die het allemaal startte:

Gesponsorde artikelen